Erciyes Üniversitesi’nden QS başarısı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Erciyes Üniversitesi’nden QS başarısı tüm detaylar haberimizin devamında…

Erciyes Üniversitesi'nden QS başarısı

Dünyanın en saygın derecelendirme organizasyonlarından birisi olan Quacquarelli Symonds (QS) Dünya Üniversiteleri 2024 seneı sıralaması açıklandı.

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
QS Dünya Üniversiteleri Sıralama Sistemi, üniversiteleri Akademik İtibar, İşveren İtibarı, Akademisyen Öğrenci Oranı, Akademisyen Başına Atıf Oranı, Uluslararası Akademisyen Oranı, Uluslararası Öğrenci Oranı, Uluslararası Araştırma İşbirliği, İstihdam Sonuçları ve Sürdürülebilirlik olmak üzere 9 kategoride değerlendirmekte. 

Ülkemizden 20’si devlet, 5’i vakıf olmak üzere toplam 25 üniversitenin yer aldığı sıralamada Erciyes Üniversitesi (ERÜ) dünyada 1201-1400 aralığında yer alırken, ülkemizde ise 8 üniversite ile birlikte 12. sırada, devlet üniversiteleri arasında ise 6 üniversite ile birlikte 9. sırada yer alarak önemli bir başarı elde etti.

ERÜ Quacquarelli Symonds (QS) Dünya Üniversiteleri 2023 seneı sıralamasında 1401+ aralığında yer alırken, 2024 seneı sıralamasında Akademik İtibarİşveren İtibarı ve İstihdam Sonuçları göstergelerinde puanlarının artırarak 1201-1400 aralığına yükseldi.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Erciyes Üniversitesi’nden QS başarısı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberler 23 | Son Dakika Elazığ Haberleri - Elazığ Haber Sitesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!