41. Mühendislik Dekanları Konseyi Toplantısı Elazığ’da Başladı

41. Mühendislik Dekanları Konseyi Toplantısı Elazığ’da Başladı
41. Mühendislik Dekanları Konseyi Toplantısı Elazığ’da Başladı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Elazığ’da Fırat Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen 41. Mühendislik Dekanları Konseyi toplantısı, Türkiye’nin dört bir yanından gelen 85 mühendislik fakültesi dekanının katılımıyla başladı. Toplantı, FÜ Atatürk Kültür Merkezi’nde iki gün boyunca devam edecek.

Mühendislik Fakülteleri Açısından Önemli Konular Ele Alınıyor

Toplantının ilk gününde, mühendislik fakültelerindeki eğitim-öğretim süreçleri, kontenjanlar, mezunların istihdamı ve güncel konular ele alındı. Öğleden sonraki bölümde ise Konsey Genel Kurulu yapılacak ve görüş, öneri ve soru-cevap kısmıyla son bulacak.

”Gerçekçi Çözümler İçin Bir Aradayız”

Açılış konuşmasını yapan Mühendislik Dekanları Konseyi Genel Sekreteri Prof. Dr. Berna Dengiz, toplantının Elazığ Fırat Üniversitesi’nde gerçekleştirilmesinden büyük memnuniyet duyduğunu belirtti. Dengiz, “Bugün ve yarınki toplantılarda, mühendislik alanında yaşanan değişim ve dönüşüme uygun nitelikli eğitim programlarını ele alacağız. Özellikle deprem gibi önemli konularda gerçekçi çözümler üzerinde duracağız.” şeklinde konuştu.

Üniversite Yetkililerinden Destek

FÜ Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş ise, üniversitenin eğitim ve araştırma faaliyetlerine değinerek, toplantının önemine vurgu yaptı. Göktaş, dekanların yapacakları çalışmaların ülkenin mühendislik alanındaki gelişimine ışık tutacağını belirtti.

Katılımcılar ve Program

Elazığ Vali Yardımcısı Armağan Yazıcı, Elazığ Belediye Başkan Vekili Nazif Bilginoğlu, FÜ Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Mühendislik Dekanları Konseyi Genel Sekreteri Prof. Dr. Berna Dengiz ile birlikte dekanlar ve öğrencilerin katıldığı toplantı, iki gün sürecek.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
41. Mühendislik Dekanları Konseyi Toplantısı Elazığ’da Başladı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberler 23 | Son Dakika Elazığ Haberleri - Elazığ Haber Sitesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!