Elazığ Tarihi Kapalı Çarşı’da Ramazan Bereketi

Elazığ Tarihi Kapalı Çarşı'da Ramazan Bereketi
Elazığ Tarihi Kapalı Çarşı'da Ramazan Bereketi
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Elazığ’ın tarihi mekanlarından olan Kapalı Çarşı, Ramazan ayının bereketiyle dolup taşıyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayında, iftar ve sahur alışverişleri için vatandaşlar bu tarihi çarşıyı tercih ediyor. Elazığlılar, hurmadan orciğe, balık ekmekten peynire kadar geniş bir ürün yelpazesine sahip olan Kapalı Çarşı’da Ramazan alışverişlerini gerçekleştiriyorlar. Özellikle Ramazan’ın ilk günleriyle bayrama yaklaşıldıkça çarşıda yoğun bir kalabalık oluşuyor. Esnaflar da bu dönemde yüzlerini güldürmenin mutluluğunu yaşıyorlar.

Elazığ Tarihi Kapalı Çarşı'da Ramazan Bereketi
Elazığ Tarihi Kapalı Çarşı’da Ramazan Bereketi

Elazığ’da Esnaf ve Vatandaşlar Memnun

Kapalı Çarşı esnafı, Ramazan ayında talebin arttığını belirtiyor. Özellikle hurma, ceviz, nişasta, peynir ve baharat gibi ürünlere olan ilginin yoğun olduğunu ifade eden esnaf, bu dönemde işlerinin hareketlendiğini dile getiriyorlar. Ramazan’ın manevi atmosferiyle birlikte çarşının da bu havayı yansıttığı vurgulanıyor.

Kapalı Çarşı’nın köklü esnaflarından Nevzat Kızılelma, Ramazan ayının manevi bir atmosfere sahip olduğunu ve çarşının bu atmosferi başarılı bir şekilde yansıttığını söylüyor. Özellikle Ramazan’a özgü ürünlerin talebinin arttığını belirten Kızılelma, Müslüman kardeşlerimizin yaşadığı sıkıntıları da unutmamak gerektiğini vurguluyor.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Elazığ Tarihi Kapalı Çarşı’da Ramazan Bereketi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberler 23 | Son Dakika Elazığ Haberleri - Elazığ Haber Sitesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!