Doğunun İncisi Fırat Üniversitesi Türkiye Birincisi!

Doğunun İncisi Fırat Üniversitesi Türkiye Birincisi!
Doğunun İncisi Fırat Üniversitesi Türkiye Birincisi!
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fırat Üniversitesi, Türkiye’de en çok proje hazırlayan ve en çok projeye destek sağlayan üniversite olarak tarihi bir başarı elde etti. TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı’nın sonuçlarına göre bu başarıyı yakalayan Fırat Üniversitesi, ülke genelinde dikkatleri üzerine çekti.

Başvurulardan Yansıyan Başarı

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen “2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı” kapsamında gerçekleştirilen başvuruların sonuçları, Fırat Üniversitesi’nin üstün performansını ortaya koydu. Özellikle 2023/2 dönemi başvurularında Fırat Üniversitesi, sunduğu 785 proje ile dikkat çekti ve bunlardan 403’ü desteklenmeye değer bulundu.

Doğunun İncisi Fırat Üniversitesi Türkiye Birincisi!

Rektör Göktaş’ın Değerlendirmesi

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, elde ettikleri başarıyla ilgili yaptığı değerlendirmede, üniversitenin Türkiye’nin en iyileri arasında yer aldığını ve bu başarıyla devler liginde yer aldıklarını vurguladı. Göktaş, öğrencilere verilen proje hazırlama eğitimlerinin ve akademisyenlerin öğrencilere sağladığı desteklerin bu başarının temelini oluşturduğunu belirtti.

Fırat Üniversitesi’nin elde ettiği bu başarı, sadece geçmişe değil geleceğe de umutla bakılmasını sağlıyor. Öğrencilerin ve akademisyenlerin birlikte çalışarak ortaya koydukları bu performans, üniversitenin ve şehrin geleceği için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Doğunun İncisi Fırat Üniversitesi Türkiye Birincisi!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberler 23 | Son Dakika Elazığ Haberleri - Elazığ Haber Sitesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!