Üsküdar 8. Kitap Fuarı Büyük Coşku İle Başladı

Üsküdar 8. kitap fuarı açıldı
Üsküdar 8. kitap fuarı açıldı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Üsküdar Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen 8. Kitap Fuarı başladı. Fuar, Üsküdar’ı İstanbul’un kültür-sanat merkezi haline getiren belediyenin hayata geçirdiği etkinliklerden biridir. Açılışı ünlü Türk tarihçi, yazar ve akademisyen Prof. Dr. İlber Ortaylı tarafından yapılan fuar, 9 gün boyunca kültür, sanat, tarih, bilim ve kitap dünyasının en tanınmış isimlerini İstanbullularla buluşturacak. 120 yayınevi ve 500 yazarın katılımıyla gerçekleşecek fuarda, 840 sempozyum ve etkinlik düzenlenecek. Fuarın en güzel fotoğrafını çeken kişiye sürpriz hediyeler verilecek.

Fuar da İlber Ortaylı konuşmacı olarak katıldı
Fuar da İlber Ortaylı konuşmacı olarak katıldı

Üsküdar Belediyesi tarafından düzenlenen geleneksel Kitap Fuarı’nın 8.’si, 29 Nisan-7 Mayıs tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleşiyor. Onur yazarı Prof. Dr. İlber Ortaylı‘nın da katıldığı fuar, Türkiye’nin en sevilen 500 yazarını ve 120 yayınevi temsilcisini bir araya getirerek, tarih, kültür-sanat ve bilim dünyasının önde gelen isimlerini İstanbullularla buluşturuyor. Cemil Meriç, Cengiz Aytmatov, Mim Kemal Öke, Beşir Ayvazoğlu, İskender Pala, Nabi Avcı gibi birçok yazar ve ünlü isim de fuar kapsamında 840 sempozyum ve söyleşi etkinliği düzenliyor. Fuarın açılışına eski bakanlardan Nabi Avcı ve Cevdet Yılmaz, MEB Bakan Yardımcısı Osman Sezgin, yazarlar İskender Pala, Beşir Ayvazoğlu, Prof. Dr. Uğur Derman, Çiçek Derman ve birçok Üsküdarlı da katılmıştır. Elazığ haberleri için sitemizi takip etmeyi unutmayın.

Üsküdar 8. kitap fuarı açıldı
Üsküdar 8. kitap fuarı açıldı

 

Açılışta Üsküdar’ı anlatan İlber Ortaylı Üsküdar’da yaşamanın bir ayrıcalık olduğunu söyledi:

“Üsküdar, Yahya Kemal‘in de söylediği gibi ilk Osmanlı Türk toprağıdır. İstanbul‘un beşiğidir. Bu vasfını da korumuştur. Bu vasfı daima muhafaza etmiştir. Hanım sultanlar bunu daha iyi anlamışlardır. Büyük valide, Banu Sultan, Haseki Sultan, Valide Sultan, Kösem Sultan, Mihrimah Sultan.. Dolayısıyla İstanbul bir sükunet semti ve on beşinci asırdan beri bir yandan da ticaret semti.  Bütün on sekizinci asır binalarının en tipik olanları burada. Dergahların da öyle. Demek ki kendi içinde bir sanat şehri, bir izolasyon şehri bir güzelliği var, bir rengi var. Hakikaten son göçlere kadar İstanbulluların gerçek anlamdaki İstanbulluların en sevdiği noktaydı zannediyorum. Cemil Meriç üstadın da burayı seçmesi… Ve kızı, sevgili meslektaşımız. Ümit’in de burada doğmuş olması. Bu olayı izah ediyor. Yani Üsküdar başı dinç olan insanların memleketiydi. Üsküdar’da yaşamak b,ir imtiyazdır.”

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Üsküdar 8. Kitap Fuarı Büyük Coşku İle Başladı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberler 23 | Son Dakika Elazığ Haberleri - Elazığ Haber Sitesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!