Elazığ’da Filistin’e Destek ‘Diriliş Buluşmaları’ Programı Düzenlendi

Elazığ'da Filistin'e Destek 'Diriliş Buluşmaları' Programı Düzenlendi
Elazığ'da Filistin'e Destek 'Diriliş Buluşmaları' Programı Düzenlendi
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Elazığ’da Filistin’e Destek Platformu’nun organize ettiği ‘Diriliş Buluşmaları’ programı, büyük bir katılımla gerçekleşti. Elazığ Belediyesi Ahmet Tevfik Ozan Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte, İsrail zulmü altında yaşayan Filistin’e destek verildi. Programa katılanlar arasında AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Elazığ Belediye Başkanı ve adayı Şahin Şerifoğulları, Diyanet Akademisi Başkanı Doç. Dr. Enver Osman Kaan, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Filistinli Araştırmacı-Yazar Muin Naim ve Memur-Sen Elazığ temsilcisi İbrahim Bahşi gibi önemli isimler yer aldı.

Diyanet Akademisi Başkanı: İnsanlığın Özgürlüğünü Talep Ediyoruz

Diyanet Akademisi Başkanı Doç. Dr. Enver Osman Kaan, programda yaptığı konuşmada, Filistin’e yönelik gerçekleşen soykırıma dikkat çekerek, İsrail’i lanetlediklerini belirtti. Kaan, “Burada talep ettiğimiz, sadece Filistin’in özgürlüğü değil, aynı zamanda insanlığın özgürlüğüdür. Gazze’ye destek göstermekten öte, İslam’a olan desteğimizi sergilemektir. Çünkü o onurlu insanlar, İslam’ın şerefini koruyorlar ve bu değeri tüm insanlığa taşıyorlar” şeklinde konuştu.

Memur-Sen Genel Başkanı: İşgalci İsrail’e Lanet Okuyoruz

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Filistin’deki soykırımı kınayarak, İsrail’i işgalci ve zalim olarak nitelendirdi. Yalçın, “Batı başkentleri, Anadolu illeri ve dünya genelinde insanlar, Filistin halkının yanında durmak için sokaklarda. Filistin işgali 150 günü aştı, ancak bu soykırımı durdurmaktan ziyade sesini daha da yükseltenlere selam olsun” ifadelerini kullandı. Yalçın, Türk milletinin Çanakkale’den sonra direnişi devam ettiren bir nesil olduğunu vurgulayarak, Gazze’deki direnişçilere selam gönderdi.

Filistinli Araştırmacı-Yazar: Gazzeli Çocuklar Pes Etmiyor

Filistinli Araştırmacı-Yazar Muin Naim, parçalanmış cesetlere, yıkılmış şehirlere rağmen Gazze’deki çocukların direnişini vurguladı. Naim, “Gazzeli kardeşlerimiz, ümmetin zafiyetini bahane etmeden, Aksa tufanını gerçekleştirerek Filistin davasını sadece ümmetin değil tüm özgür insanların davası haline getirdi. Yardımların Gazze’ye ulaşması gerektiğini belirterek, Mısır üzerinden yapılan yardımların siyonist emirlerle bekletildiğini ifade etti.

 

Kaynak: İHA

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Elazığ’da Filistin’e Destek ‘Diriliş Buluşmaları’ Programı Düzenlendi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberler 23 | Son Dakika Elazığ Haberleri - Elazığ Haber Sitesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!