Elazığ Harput’a Avrupalı öğrencilerden tam not

Elazığ Harput'a Erasmus gezisi
Elazığ Harput'a Erasmus gezisi
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Erasmus yapan öğrenciler ilimizi ziyarete geldiklerinde Elazığ belediyesinin Harput’u yeniden eskisi gibi ayağa kaldırabilmek için önemli projeler yapmıştır. Yerinde ziyaretlerini gerçekleştirip Harput hakkında bilgi sahibi olarak evlerine mutlu döndüler.

Elazığ Harput'a Erasmus gezisi
Elazığ Harput’a Erasmus gezisi

Elazığlı öğrenciler ve başka liselerin öğrencileri arasında düzenlenen bu program oldukça eğiticidir. Elazığ Kaya Karakaya güzel sanatlar lisesi öğrencilerinin ortaklığıyla Geleceğimizi sanatla inşa ediyoruz programı kapsamında 30 öğrenci gezi düzenledi. Ayrıca 12 eğitimci de Elazığ’ı ziyaret etti. Grubun arasında Portekiz, İtalya, Litvanya, Polonya gibi ülkelerin öğrencileri ve koordinatörlerinin yer aldığı belirtildi. Ayrıca gruba Elazığ belediye başkanı Şahin Şerifoğulları’nın tarih danışmanı Sedat Çağlayan ve Elazığ belediyesi özel kalemi müdürü Levent Sancar da gezi de harika bir yardım sağlamışlardır.

Elazığ Harput’u açık hava müzesine benzettiler

Elazığ belediyesinin restore ettiği ve tarihi dokuya dokunmadan bunu yaptığı gözüken binlerce yıllık mekanları gezen öğrenciler köklü bir gelişime sahip olan mekanları görüp çok beğenmişlerdir. Harput’u köklü bir açık hava müzesine de benzetmişlerdir. Öğrenciler ve öğretmenler Harput’un mutlaka gezilip görülmesi gereken yerler arasında olduğunu da düşünmüşlerdir.

Öğrencilere Yöresel lezzetler ikram edildi

Cem seyir terasını ziyaret edip Balakgazi parkına da götürüldüler. Buraların ardından Basın müzesine, musiki müzesine, çok yakın zamanda restore edilen Hoca Hasan Hamamını da ziyaret ettiler. Menengiç kahvesi, orcik, badem şekeri, ağın leblebisi, üzüm pekmezi gibi Elazığ’a has lezzetleri de denediler.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Elazığ Harput’a Avrupalı öğrencilerden tam not

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberler 23 | Son Dakika Elazığ Haberleri - Elazığ Haber Sitesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!