Bingöl’de Kışın yağması gereken ‘KAR’ Mart Ayında LAPA LAPA Yağdı! 200 Köy Ulaşıma Kapandı: Bingöl’de Tüm Okullar Tatil Edildi!

Bingöl'de Kışın yağması gereken 'KAR' Mart Ayında LAPA LAPA Yağdı! 200 Köy Ulaşıma Kapandı: Bingöl'de Tüm Okullar Tatil Edildi!
Bingöl'de Kışın yağması gereken 'KAR' Mart Ayında LAPA LAPA Yağdı! 200 Köy Ulaşıma Kapandı: Bingöl'de Tüm Okullar Tatil Edildi!
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bingöl’de Yoğun kar yağışı nedeniyle, Bingöl genelinde okullar tatil edildi. Yoğun Kar yağışı nedeniyle, 200 den fazla köye ulaşıma kapandı.

Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Sabaha karşı aniden bastıran yoğun kar yağışı nedeniyle Bingöl merkez ve ilçelerimizdeki tüm okullarımızda 22.03.2024 Cuma günü yani bugün eğitim ve öğretime 1 gün ara verilmiştir. Hamile ve engelli olan kamu çalışanlarımız da 1 gün idari izinli sayılacaklardır. Kamuoyuna duyurulur” dedi.

Bingöl merkez ve ilçelerde kar yağışı etkili oldu, kar kalınlığı 15 santimi aştı.

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğünün uyarısının ardından Bingöl genelinde kar yağışı etkili oldu. Son bir haftadır etkili olan yağmur, bu sabah itibariyle yerini kar yağışına bıraktı. İl merkezi ve ilçelerde etkili olan kar yağışı nedeniyle tüm kent beyaza büründü. Kar kalınlığı il merkezinde 10 santimi aşarken ilçelerde 15 santimi aştığı öğrenildi. Yeni güne karla uyanan Bingöl’de, okullar da tatil edildi.

Karla uyandıklarını belirten Cüneyt Gökçe adlı vatandaş, “Bugün 22 Mart. Güne karla uyandık. Karlıova ilçesinde mart ayı boyunca neredeyse yarım metre kar yağdı. Ben esnafım, sabah erken sebze almaya gidiyorum. Bugün yolda kaldım, karayolları ekipleri bize yardımcı oldu. Herkes bahar beklerken biz tekrar kış aylarına geri döndük” dedi.

İlgili kurumlar, kar yağışı nedeniyle ulaşımda yaşanacak olumsuzluklar için sürücülerin dikkatli olması konusunda da uyarılarda bulundu.

Bingöl’de etkili olan kar yağışı nedeniyle kent genelinde 200 köy yolu ulaşıma kapandı.

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğünün uyarısının ardından Bingöl genelinde kar yağışı etkisini sürdürmeye devam ediyor. Kar yağışıyla beraber ulaşımda da aksamalar meydana geldi. İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünden alınan bilgilere göre, kent genelinde 200 köy yolu ulaşıma kapandı. Ekipler, yolların ulaşıma açılması için yoğun mesaiye başladı.

Yetkililer, sürücülerin de dikkatli olması gerektiği konusunda uyarıda bulundu.

 

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bingöl’de Kışın yağması gereken ‘KAR’ Mart Ayında LAPA LAPA Yağdı! 200 Köy Ulaşıma Kapandı: Bingöl’de Tüm Okullar Tatil Edildi!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberler 23 | Son Dakika Elazığ Haberleri - Elazığ Haber Sitesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!