Elazığ Harput Basın Müzesi’ni 9 Günde 15 Bin Kişi Ziyaret Etti

Elazığ Harput Basın Müzesi’ni 9 Günde 15 Bin Kişi Ziyaret Etti
Elazığ Harput Basın Müzesi’ni 9 Günde 15 Bin Kişi Ziyaret Etti
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Elazığ’ın tarihi mirasları arasında önemli bir yere sahip olan Harput Basın Müzesi, 9 günlük bayram tatili süresince büyük ilgi gördü ve 15 bin ziyaretçiyi ağırladı. Elazığ’ın tarihi miraslarından biri olan ve 1800’lü yıllarda inşa edilen Sağir Müftü Konağı, Harput’un mimari güzelliklerinden biri olarak öne çıkıyor. Bu tarihi yapı, Basın Müzesi’ne dönüştürülerek turizme kazandırıldı. Müze, basın tarihine ışık tutan ve basının hafızasını canlandıran önemli bir merkez haline geldi. Baskı kalıplarından matbaaya, haberleşme araçlarından gazete ve dergilere kadar birçok basın yayın materyali müzede sergileniyor.

Yoğun Ziyaretçi Akını

Vatandaşlar tarafından büyük ilgi gören Elazığ Harput Basın Müzesi, Ramazan Bayramı tatili boyunca da ziyaretçilerini ağırlamaya devam etti. Tatil süresince müzeyi 15 bin kişi ziyaret etti. Müze sorumlusu İdris Akkoyun, müzenin Türkiye’deki 6. basın müzesi olduğunu belirterek, müzenin iletişimin ilk çağından günümüze kadar uzanan tarihini ziyaretçilere aktardıklarını söyledi. Müze, bayram tatili süresince sabah 09.00’da açılarak akşam 18.00’a kadar ziyaretçilerini ağırladı. Binlerce misafirini ağırlayarak, ziyaretçilerin yüzlerindeki memnuniyeti gözlemlediklerini dile getirdi.

Ziyaretçi Memnuniyeti

Ziyaretçilerden Gamze Oksun Eğit, müzenin güzelliğine vurgu yaparak, geçmişe yapılan bu yolculuktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Müzenin emeği ve detaylarına teşekkür eden Eğit, bayram tatili boyunca müzeye gelen yoğunluğa dikkat çekti. Elazığ’ı gezmeye gelen Bahri Meşe ise Harput’un tarihi dokusunu ve müzenin zengin içeriğini övdü. Geçmişe yapılan bu yolculuğun kendisini etkilediğini ifade eden Meşe, müzenin yoğun ve kalabalık olduğunu aktardı.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Elazığ Harput Basın Müzesi’ni 9 Günde 15 Bin Kişi Ziyaret Etti

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberler 23 | Son Dakika Elazığ Haberleri - Elazığ Haber Sitesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!