DSÖ’nün Kanserle İlgili Uyarısı: 2040’a Kadar 29 Milyon Yeni Vaka ve 15 Milyon Ölüm Bekleniyor

DSÖ'nün Kanserle İlgili Uyarısı: 2040'a Kadar 29 Milyon Yeni Vaka ve 15 Milyon Ölüm Bekleniyor
DSÖ'nün Kanserle İlgili Uyarısı: 2040'a Kadar 29 Milyon Yeni Vaka ve 15 Milyon Ölüm Bekleniyor
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şırnak Devlet Hastanesi Onkoloji Doktoru Murat Talan, 7 Nisan Dünya Kanser Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) 2040 yılına kadar yaklaşık 29 milyon yeni kanser vakası teşhis edileceği ve bunun 15 milyonunun kanser nedeniyle hayatını kaybedeceği tahminini paylaştı. Kanserin önlenebilir bir hastalık olduğunu belirten Dr. Talan, erken teşhisin hayati öneme sahip olduğunu vurguladı.

Erken Teşhis Hayat Kurtarıyor

Kanser Haftası’nın önemine değinen Dr. Talan, kanserin bilgi eksikliği, ihmal ve korku nedeniyle tedavilerin aksatılabileceğine dikkat çekti. Tedavinin aksamasının hastaların durumunu daha da zorlaştırabileceğini belirtti. Erken teşhisin önemine vurgu yaparak, bu sayede tedavinin daha etkili ve başarılı olabileceğini ifade etti.

Kanser Vakalarının Artışı ve Etkileri

DSÖ’nün verilerine göre, dünya nüfusunun yaşlanması ve yaşlı nüfusunun artmasıyla birlikte kanser vakalarında artış yaşanacağı öngörülüyor. Bu durumun özellikle orta ve düşük gelirli ülkeleri etkileyeceğini belirten Dr. Talan, Türkiye’de her altı ölümden birinin kanser nedeniyle olduğunu ifade etti. Kanserin çevresel faktörlerle %90 oranında ilişkili olduğunu vurguladı.

Kemoterapi Hizmetlerinde Artış

Dr. Talan, Şırnak Devlet Hastanesi’nde aylık 150 kişiye kemoterapi hizmeti verdiklerini ve artık başka illere sevklerin önüne geçtiklerini belirtti. Kemoterapi ünitelerinin varlığıyla birlikte hasta sevkiyatında ciddi bir azalma olduğunu dile getirdi. Kanser tedavisinde erken müdahalenin ve düzenli taramaların önemine değindi.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
DSÖ’nün Kanserle İlgili Uyarısı: 2040’a Kadar 29 Milyon Yeni Vaka ve 15 Milyon Ölüm Bekleniyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberler 23 | Son Dakika Elazığ Haberleri - Elazığ Haber Sitesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!