Burayı görenler yurt dışında sanıyor! Filmlerden fırlamış gibi! Görünce çok etkileneceksiniz

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Elazığ birbirinden güzel yerleri ile her sene binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği illerimiz arasında yer alırken özellikle de gezilecek yerler listesinde yer alan Buzluk Mağarası’nın güzelliğini görenler inanamıyor. İnternette fotoğrafını gören birçok kişi Buzluk Mağarası’nı yurt dışında ya da filmlerde sanıyor. İşte Elazığ’ın ağızları açık bırakan güzellikteki Buzluk Mağarası…

Buzluk Mağarası birçok kişinin en çok beğendiği yerlerden birisi haline gelirken her sene binlerce turistin akın ettiği yerler arasında. Buzluk Mağarası’nı görenler gözlerine inanamazken bu doğal güzelliğin Elazığ’da olması ise Türkiye için oldukça gurur verici meselelerden birisi haline gelmiş durumda.

ELAZIĞ BUZLUK MAĞARASI

Türkiye’de illerimiz kendine özgü gezilecek birbirinden güzel yerlerden oluşurken Elazığ’da Buzluk Mağarası’nı görünce sizler de gözlerinize inanmakta güçlük çekeceksiniz.

Elazığ’ın en bilinen ve çok ziyaret edilen tabiat harikalarından biri olan Buzluk Mağarası, şehir merkezine sadece 11 kilometre uzaklıkta keyifli bir gezi deneyimi sunuyor. Yaz aylarında düzenlenen doğa yürüyüşlerinin en sevilen rotalarından biri olan ve bölgeye hakim bir konumda yer alan binlerce yıllık Buzluk Mağarası’nın 150 ile 200 metre derinliğe sahip olduğu düşünülüyor.

EŞSİZ GÜZELLİĞİ İLE KONUŞULUYOR!

Kendine özgü jeomorfolojik özelliklerinden ve yer altı hava akımlarından dolayı kış aylarında sıcak, yaz aylarında soğuk havaya sahip olan mağaranın içinde devasa buz sarkıtları, milyonlarca yılda oluşmuş dikitler ve damlataş havuzlar arasında benzersiz fotoğraflar ortaya çıkıyor.

110 metre boyundaki buzullarıyla ünlü olan ve isimin de burada alan Buzluk Mağarası, dünyanın az sayıdaki buzul mağaralarından biri olarak tüm dünyadan mağaracıları kendine çekiyor.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Burayı görenler yurt dışında sanıyor! Filmlerden fırlamış gibi! Görünce çok etkileneceksiniz

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberler 23 | Son Dakika Elazığ Haberleri - Elazığ Haber Sitesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!