Elazığ’da Salep Toplayan 8 Kişiye 3 Milyon 100 Bin Lira Ceza

Elazığ'da Salep Toplayan 8 Kişiye 3 Milyon 100 Bin Lira Ceza
Elazığ'da Salep Toplayan 8 Kişiye 3 Milyon 100 Bin Lira Ceza
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Elazığ’da doğal yaşamı koruma ve kontrol faaliyetleri kapsamında gerçekleştirilen operasyonlarda, biyoçeşitliliğe zarar veren bir durum tespit edildi. Son 15 gün içerisinde, jandarma ile Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonlarda toplam 130 kilogram salep bitkisine el konuldu.

Jandarma ve DKMP ekiplerinin koordineli çalışması sonucunda, doğadan salep toplayarak biyoçeşitliliğe zarar veren 8 kişi belirlendi. Bu kişilere yönelik yapılan operasyonlarda toplanan 130 kilogram salep bitkisi, doğal dengenin korunması adına el konuldu.

Elazığ DKMP Müdürlüğü’ne teslim edilmek üzere muhafaza altına alınan salep bitkileri, doğal yaşamın korunması için önemli bir adım olarak değerlendirildi. Ancak, biyoçeşitliliği tehdit eden bu faaliyetlerin önlenmesi amacıyla 8 kişiye ciddi bir idari para cezası uygulandı. Toplamda 3 milyon 100 bin lira ceza kesilerek, doğal yaşamın korunması ve biyoçeşitliliğin sürdürülebilirliği için önemli bir adım atıldı.

Operasyonlar sonucunda ele geçirilen salep soğanları ise ekipler tarafından tekrar doğaya kazandırıldı. Bu süreçte kontrol faaliyetlerinin aralıksız devam edeceği belirtilerek, doğal yaşamın korunması ve biyoçeşitliliğin sürdürülebilirliği için kararlılıkla çalışmaların devam edeceği vurgulandı.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Elazığ’da Salep Toplayan 8 Kişiye 3 Milyon 100 Bin Lira Ceza

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberler 23 | Son Dakika Elazığ Haberleri - Elazığ Haber Sitesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!