Muğla barajları alarm veriyor! Son 4 yılın en düşük seviyesinde

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Muğla barajları alarm veriyor! Son 4 yılın en düşük seviyesinde tüm detaylar haberimizin devamında…

Muğla barajları alarm veriyor! Son 4 yılın en düşük seviyesinde

Muğla’da son seneların en kurak kış mevsimi yaşanırken baraj seviyelerinde ciddi bir düşüş yaşanıyor. Şehrin en büyük barajı olan Geyik Barajında geçtiğimiz senelarda bu dönemde yüzde 100 olarak ölçülen su seviyesi bu sene yüzde 44’e düştü.

MUĞLA (İGFA) –  Muğla’da içme suyu barajları alarm veriyor. Son senelarda düşme eğiliminde olan baraj seviyelerinde önceki sene yaşanan artışa rağmen bu sene büyük bir gerileme görülüyor.

MUĞLA’NIN EN BÜYÜK BARAJI OLAN GEYİK, KRİTİK SEVİYEDE

Muğla’nın 40 milyon 800 bin metreküp kapasite ile en büyük barajı olan Geyik Barajında seneın aynı dönemlerinde yapılan ölçümlerde çok büyük bir düşüş gözlemleniyor. Özellikle Bodrum’un en büyük içme suyu kaynaklarından biri olan Geyik Barajında, Nisan ayı seviyeleri 2019 seneı yüzde 100, 2020 seneı yüzde 100, 2021 seneı yüzde 78, 2022 seneı yüzde 99 olarak ölçülürken bu sene Nisan ayı doluluk oranı yüzde 46, 93 olarak çok büyük bir düşüş gösterdi.15 Mayıs 2023 tarihi itibariyle yapılan ölçümlerde ise bu oranın yüzde 44’e gerilediği görüldü.

MUMCULAR BARAJINDA ’Kİ DÜŞÜŞ YÜZDE 50’YE YAKLAŞTI

Yine Bodrum’a su sağlayan bir diğer baraj olan Mumcular Barajında da düşüş devam ediyor. Geçtiğimiz seneın Nisan ayında yüzde 88 olan doluluk oranı bu sene yüzde 47 olarak ölçüldü. 15 Mayıs 2023 tarihinde yapılan diğer bir ölçümde ise barajın yüzde 45 seviyelerine gerilediği görüldü. Muğla’nın bir diğer önemli barajı olan Marmaris barajında ise 2019 seneından bu yana kadar 0 doluluk oranı ölçülürken bu sene %86 olarak tespit edildi.  

VATANDAŞLARA TASARRUF ÇAĞRISI

Son senelarda yaşanan kuraklığın etkilerinin giderek arttığına vurgu yapan Muğla Büyükşehir Belediyesi, su kaynaklarının daha verimli kullanılabilmesi için tasarruf etmenin şart olduğuna dair bir açıklama yayınladı. Açıklamada, “Son senelarda global ölçekte bir kuraklık yaşanmaktadır. Özellikle yaşamın kaynağı olan temiz içme suyuna ulaşma konusunda birçok zorluk meydana gelmekte, kaynaklar kurumaktadır. Bu nedenle içme suyunun değeri her zaman olduğundan daha fazla bilinmeli tasarruf tedbirlerine dikkat edilmelidir. Bizler Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşlarımız için yeni su kaynakları sağlamaya, yağmur suyunu ve atıksuyu geri dönüştürmeye devam ediyoruz. Yaptığımız tüm bu çalışmalarla hem suyun korunmasını hem de ek kaynaklarını sisteme dahil edilmesini sağlıyoruz. Ancak barajlarımızın doluluk oranına baktığımızda tasarrufun ne kadar önemli olduğunu görüyor, vatandaşlarımızın gerekli hassasiyeti göstereceğine inanıyoruz.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Muğla barajları alarm veriyor! Son 4 yılın en düşük seviyesinde

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberler 23 | Son Dakika Elazığ Haberleri - Elazığ Haber Sitesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!