MOSSAD Casusluk Hücresinde FETÖ İzleri: İsrail Dış İstihbarat Servisi Hedefinde!

MOSSAD Casusluk Hücresinde FETÖ İzleri: İsrail Dış İstihbarat Servisi Hedefinde!
MOSSAD Casusluk Hücresinde FETÖ İzleri: İsrail Dış İstihbarat Servisi Hedefinde!
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Casusluk Hücresi Çökertildi: MOSSAD’a Bilgi Satışında FETÖ İzleri

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) unsurları tarafından uluslararası casusluk faaliyetleri kapsamında çökertilen hücrede, İsrail dış istihbarat servisi MOSSAD’a bilgi satışı iddialarıyla aranan isimler arasında Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ/PDY) üyeliği nedeniyle ihraç edilen İsmail Kaya ve eski Emniyet Amiri Hamza Turhan Ayberk gibi önemli isimler bulunuyor. İstanbul Vergi Dairesi aktif memuru Mehmet Yetimova’nın da bu hücre içinde olduğu belirlendi. Uluslararası casusluk faaliyetlerine dair detaylar ise henüz tam olarak aydınlatılamadı.

MİT ve İstanbul Emniyeti Ortak Operasyon Düzenledi

MİT ve İstanbul Emniyeti İstihbarat Şubesi ile Terörle Mücadele ekipleri, MOSSAD’a bilgi sızdırdıkları iddiasıyla aranan 8 kişilik ajan ağını deşifre etmek için ortak bir operasyon düzenledi. Bu operasyonun ardından MOSSAD’a bilgi satışı şüphesiyle aranan 8 kişiden 7’si yakalanarak gözaltına alındı. Firar eden bir şüphelinin olması ise operasyonun detaylarını daha da çarpıcı kılıyor.

FETÖ Üyesi İhraç Polis Hücrenin Başındaydı

Hücrenin başındaki isim, eski emniyet amiri Hamza Turhan Ayberk oldu. Ayberk’in kurduğu ekipte FETÖ/PDY üyesi ihraç polis, uluslararası casusluk faaliyetleri kapsamında yakalandı. Bu FETÖ üyesinin, 4 buçuk kilo kokain ve uyuşturucu ticaretinde kullanılan hassas terazi ile yakalanması dikkat çekiyor. Diğer bir hücre üyesi olan Mehmet Yetimova’nın ise İstanbul Vergi Dairesi’nde görevli bir memur olduğu tespit edildi.

MOSSAD İle İrtibat: Eğitim Belgrad’da Verildi

Hücre lideri Hamza Turhan Ayberk’in, Tel Aviv’deki MOSSAD karargahındaki “Victoria” kod adlı İsrail ajanıyla temas kurduğu ortaya çıktı. Ayberk’in MOSSAD ajanı tarafından yönlendirildiği belirlendi. Ayberk’in İsrail istihbaratına Filistinli kişi ve kuruluşlarla ilgili bilgi sızdırdığı, ayrıca Türkiye’de yaşayan Ortadoğu kökenli kişiler ve şirketler hakkında da bilgi derlediği ortaya çıktı. Ayberk’in MOSSAD’dan aldığı eğitimin Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da gerçekleştiği ve basit işlerde kullanıldığı bilgisi de operasyonun çarpıcı detaylarından biri.

Hücrenin Faaliyetleri ve Hedefleri Belirsiz

MOSSAD’a bilgi sızdırmanın yanı sıra tehdit ve takip eylemlerinde de bulunan Ayberk’in, hedefindeki kişilere ait sırlara ulaşıp ulaşmadığı henüz bilinmiyor. Konumları MOSSAD’a anlık olarak ilettiği takip cihazları kullanarak gerçekleştirdiği eylemleri, operasyon sonrasında daha detaylı bir şekilde incelenecek.

 

Kaynak: İHA

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
MOSSAD Casusluk Hücresinde FETÖ İzleri: İsrail Dış İstihbarat Servisi Hedefinde!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberler 23 | Son Dakika Elazığ Haberleri - Elazığ Haber Sitesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!