Gazze Halkının Açlık ve Susuzlukla Mücadelesi Sürüyor!

Gazze Halkının Açlık ve Susuzlukla Mücadelesi Sürüyor!
Gazze Halkının Açlık ve Susuzlukla Mücadelesi Sürüyor!
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik şiddetli saldırıları devam ederken, Deyr El Balah kentinde yaşanan insani dramın boyutları giderek derinleşiyor. Yetersiz beslenme ve susuzluk nedeniyle can kayıpları artarken, bölgedeki halk yaşamlarını idame ettirmek için dağıtılan yardımlara bel bağlıyor. İsrail’in Gazze’yi kasıtlı olarak aç ve susuz bırakma politikası, bölgedeki felaketi daha da derinleştiriyor.

Filistinli Çocuklar Gıda Dağıtım Noktalarında Bekliyor

Özellikle Filistinli çocuklar, Deyr El Balah’taki gıda dağıtım noktalarında saatlerce sıranın kendilerine gelmesini bekliyor. Ellerinde boş kaplarla ailelerine yemek götürmeye çalışan çocuklar, yaşadıkları dramın sembolü haline gelmiş durumda. İnsanlık dışı koşullar altında hayatta kalmaya çalışan bu çocuklar, uluslararası toplumdan daha fazla yardım bekliyor.

Gazze Şeridi’nde Felaket: Açlık ve Susuzluk

İsrail’in Gazze’yi abluka altına alması ve yardım girişine izin vermemesi nedeniyle gıda ve su yetersizliği giderek artıyor. Can kayıpları da bu nedenle artış gösteriyor. Gazze Şeridi’nde 155 gündür devam eden şiddetli saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 23’e yükseldi. Özellikle çocuklar, yetersiz beslenme ve susuzluktan dolayı bağışıklık sistemi hastalıklarıyla mücadele ediyor.

Uluslararası Yardımlar Hayati Önem Taşıyor

Gazze’nin Deyr El Balah kentindeki yüzlerce kişi, uluslararası toplumdan gelen insani yardımlarla yaşamlarını sürdürmeye çalışıyor. Ancak, bu yardımların yetersiz kaldığı bir gerçek. ABD, Ürdün, Belçika ve diğer ülkelerin havadan bıraktığı yardımlar, bölgedeki acil ihtiyaçları karşılamakta zorlanıyor. Uluslararası toplumun, Gazze’deki insanlık dramına karşı daha etkin bir şekilde müdahale etmesi bekleniyor.

Tepki Ver | sinirli1
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
1
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Gazze Halkının Açlık ve Susuzlukla Mücadelesi Sürüyor!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberler 23 | Son Dakika Elazığ Haberleri - Elazığ Haber Sitesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!