Elazığ’da Tarımsal Üretim Planlaması Toplantısı Yapıldı

Elazığ'da Tarımsal Üretim Planlaması Toplantısı Yapıldı
Elazığ'da Tarımsal Üretim Planlaması Toplantısı Yapıldı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Elazığ’da tarım sektörünün geleceği, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından düzenlenen bir toplantıyla ele alındı. Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleşen etkinlikte, tarımsal üretim planlaması üzerinde önemli kararlar alındı.

Toplantıya Büyük Katılım

Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Nuri Yılmaz, Hayvancılık Genel Müdür Yardımcısı Melikşah Taşkın, Strateji Geliştirme Başkanlığı Daire Başkanı Kahraman Akdoğan gibi üst düzey isimlerin katılımıyla gerçekleşen toplantıda, tarımsal üretim planlaması masaya yatırıldı. Bakanlığa bağlı kurum müdürleri, il müdür yardımcıları, şube müdürleri ve ilçe müdürleri de toplantıya yoğun ilgi gösterdi.

Üretim Odaklı Politikalar

Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Nuri Yılmaz, yaptığı açıklamada, tarımsal üretimin planlanmasının ülke genelinde tüm paydaşlarla istişare içinde devam edeceğini belirtti. Gıda güvenliği, verimlilik artışı, çevrenin korunması ve sürdürülebilirlik hedefleri doğrultusunda üretim odaklı politikaların izleneceğini vurgulayan Yılmaz, bu çerçevede yeni kanun değişiklikleriyle üretim planlaması, sözleşmeli üretim, kayıtlılık ve sürdürülebilirlikle ilgili politikaların oluşturulduğunu ifade etti.

Stratejik Ürünlerin Uygun Yerde Üretilmesi Hedefleniyor

Yılmaz, Bakanlık politikalarına bağlı olarak bitkisel, hayvansal ve su ürünleri üretiminde beş eksen üzerinde şekillendirilen stratejik hedeflere değindi. Bölgesel istikrarlı bir büyüme ile tarımsal üretim planlama modeli uygulanarak stratejik ürünlerin en uygun yerde üretilmesinin planlandığını belirtti.

Toplantıda İl Müdürü Ali Kılıç’tan İlgili Sunum

Tarım ve Orman Müdürü Ali Kılıç, toplantıda ilin genel durumu, tarımsal potansiyel ve planlamaya alınacak projelerle ilgili konuşma yaptı. Sunumlar, üretim planlaması çerçevesinde Elazığ’da gerçekleştirilen çalışmaların detaylı bir şekilde gözden geçirilmesini sağladı.

Detaylı Planlama Süreci

Toplantıda, Elazığ’da gerçekleştirilen çalışmaların yanı sıra, tarımsal üretim planlaması süreci de detaylı olarak ele alındı. Tarım ve Orman Bakanlığı yetkilileri, katılımcılara planlama sürecinin ayrıntılarını aktararak soruları yanıtladılar.

Toplantı Soru ve Cevaplarla Son Buldu

Toplantı, katılımcıların sorularını sorma ve yetkililere yönelik cevap alma fırsatı buldukları soru-cevap bölümüyle sona erdi. Tarımsal üretim planlamasındaki güncel gelişmeler ve alınan kararlar, katılımcılara detaylı bir şekilde aktarıldı.

 

Kaynak: İHA

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Elazığ’da Tarımsal Üretim Planlaması Toplantısı Yapıldı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberler 23 | Son Dakika Elazığ Haberleri - Elazığ Haber Sitesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!