Elazığ’da Dağ Keçileri Sürü Halinde Harput’ta Görüntülendi

Elazığ'da Dağ Keçileri Sürü Halinde Harput'ta Görüntülendi
Elazığ'da Dağ Keçileri Sürü Halinde Harput'ta Görüntülendi
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Elazığ’ın tarihi ve doğal güzellikleriyle ünlü Harput Mahallesi’nde koruma altında bulunan dağ keçileri, son günlerde sıkça görülmeye başlandı. Dünya Doğa Koruma Birliği tarafından yayımlanan ‘Nesli Tükenme Tehlikesi Altında Olan Türlerin Kırmızı Listesi’nde yer alan dağ keçileri, Elazığ’da nadir görülen canlı türler arasında yer alıyor.

Dağ keçilerinin önceden yüksek kesimlerde sıkça rastlanan bir tür olduğu ancak son zamanlarda kent sakinlerinin zarar vermemesiyle birlikte kente yakın bölgelere inmeye başladığı belirtiliyor. Bu durum, özellikle tarihi Harput Mahallesi’nde dikkat çeken bir görüntü oluşturdu.

Vatandaşlar Tarafından Görüntülendi

Harput Mahallesi’nde bir vatandaş tarafından sür halinde görüntülenen dağ keçileri, kayalıklarda bir süre gezindikten sonra gözden kayboldu. Görüntüler, doğal yaşamın korunması ve çeşitli canlı türlerinin varlığının önemi konusunda da farkındalık oluşturdu.

Elazığ’da sıkça görülmeye başlanan dağ keçilerinin korunması ve yaşam alanlarının korunması için çeşitli çalışmaların yürütülmesi gerektiği vurgulanıyor. Bu türlerin neslinin devamı için doğal yaşam alanlarının korunması ve insan faaliyetlerinin etkisiyle karşı karşıya kaldığı tehditlerin azaltılması büyük önem taşıyor.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Elazığ’da Dağ Keçileri Sürü Halinde Harput’ta Görüntülendi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberler 23 | Son Dakika Elazığ Haberleri - Elazığ Haber Sitesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!