ELAZIĞ – Şehrin yatırımlarının planlandığı ve köylere gidecek hizmetlerin karara bağlandığı Elazığ İl Genel Meclisi, Nisan ayı mesaisine oldukça hızlı başladı. Yeni dönemin yönetim kadrosunun belirleneceği ilk birleşim, Av. Ömer Faruk Çelik başkanlığında toplandı ve oldukça uyumlu bir havada gerçekleştirildi.
Meclisin en önemli gündem maddesi elbette yeni dönem başkanlık ve divan kurulu seçimleriydi. Sandık başına giden meclis üyelerinin kararı ise oldukça net oldu.
Tüm Oyları Alarak Yeniden Başkan Seçildi
Yerel siyasette ender görülen bir uzlaşma tablosuna sahne olan seçimlerde mevcut başkan Av. Ömer Faruk Çelik, meclisteki 30 üyenin firesiz bir şekilde tam desteğini aldı. Oy birliğiyle yeniden İl Genel Meclisi Başkanı seçilen Çelik, bu sonuçla birlikte meclis üyelerinden tam not alarak güven tazelemiş oldu.
Meclis Divanı ve İl Encümeni Görev Dağılımı Belli Oldu
Başkanlık seçiminin hemen ardından, meclis çalışmalarını yürütecek olan divan kurulu ve kritik kararlara imza atacak il encümen üyelikleri için de oylamalar yapıldı. Yeni dönemde şehrin idaresinde doğrudan söz sahibi olacak o görev dağılımı şu şekilde şekillendi:
Birinci Başkan Vekili: Eyüp Çelik
İkinci Başkan Vekili: Abbas Yeğen
Asil Katip Üyeler: Leyla Yanlıç ve Fatma Yücer
Yedek Katip Üyeler: Mehmet Ağın ve Nusret Kaya
İl Encümen Üyeleri: Mustafa Asım Nazırlı, Nadir Can ve Nusret Kaya
Yapılan bu seçimlerle birlikte Elazığ İl Genel Meclisi’nin yeni dönem yönetim kadrosu tamamen belirlenmiş oldu. Şehrin dört bir yanına hizmet götürmek için kolları sıvayan yeni yönetimin, önümüzdeki günlerde yatırım programlarına ağırlık vermesi bekleniyor.
















