Elazığ Batık Şehri daha önce gördünüz mü? Resmen sular altında kalmış bu şehir kendine hayran bırakıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Elazığ kültürel ve tarihi mirası ile Türkiye’nin en değerli illerinden birisi olurken Elazığ’da UNESCO tarafından koruma altına alınan bu batık şehri daha önce görmüş müydünüz? Elazığ tarihi ve kültürü ile miras şehirlerimizden birisi olurken Elazığ’da bu batık şehri görmemek sizlere çok şey kaybettirir.

Vatandaşlar Elazığ ile ilgili birçok bilgiye ulaşmaya çalışırken Elazığ’da binlerce turistin dikkatini çeken yerlerden birisi de Batık Şehir olmuştur. Elazığ’daki Hazar Gölü’nde 1800’lü yıllarda su altında kaldığı düşünülen surların yeniden ortaya çıkması ve bölgede arkeolojik çalışma başlatılmasının ardından bu batık şehir UNESCO tarafından koruma altına alınmıştır.

ELAZIĞ’IN BATIK ŞEHRİ

Elazığ’ın Sivrice ilçesindeki Hazar Gölü’nde 1890’lı yıllarda oluşan depremle beraber sular altında kaldığı tahmin edilen ve geçmişi binlerce yıl öncesine dayanan batık şehir birçok dönemin izlerini barındırdığı biliniyor.

Aynı zamanda dalış turizminin gözde mekanları olma yolunda ilerleyen Batık Şehir, Hazar Gölü’ndeki debinin yükselmesiyle birlikte tamamen sular altında kalmıştı. Su seviyesine göre bir görünen bir kaybolan bu batık şehir her sene birçok turistin dikkatini çekmeye devam ediyor.

Hazar Gölü’nde suyun 1830’lu yıllardan itibaren yükselmesiyle su altında kalan ancak gölün güneybatısında “Kilise Adası” olarak adlandırılan noktadan bir kısmı görülen “Batık Şehir” kalıntılarıyla ilgi çekiyor.

Yöre halkının çeşitli efsanelerine de konu Batık Şehir, su altı arkeolojik kazı yapılamaması nedeniyle ilk yerleşim tarihi belirlenemediği için gizemini koruyor.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Elazığ Batık Şehri daha önce gördünüz mü? Resmen sular altında kalmış bu şehir kendine hayran bırakıyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberler 23 | Son Dakika Elazığ Haberleri - Elazığ Haber Sitesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!