Dolar Kuru Dalgalandı, Gram Altında Düşüş Başladı! FED Faiz Kararını Yarın Açıklıyor!

Dolar Kuru Dalgalandı, Gram Altında Düşüş Başladı! FED Faiz Kararını Yarın Açıklıyor!
Dolar Kuru Dalgalandı, Gram Altında Düşüş Başladı! FED Faiz Kararını Yarın Açıklıyor!
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) enflasyon mesajları sonrası dalgalı bir seyir izleyen dolar kuru, yeni güne sınırlı düşüşle başladı. ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faizleri daha uzun süre yüksek seviyede tutacağına yönelik beklentiler, altının ons fiyatını baskılarken, gram altın düşüşe geçti. ,

Yarın açıklanacak Fed’in faiz kararı ve sonrasında Fed Başkanı Jerome Powell’ın sözle yönlendirmeleri öncesi, para piyasalarındaki fiyatlamalarda bankanın faizleri sabit bırakacağına kesin gözüyle bakılıyor. Söz konusu gelişmeler öncesi Fed’in faizleri daha uzun süre yüksek seviyede tutacağına yönelik beklentiler, altının ons fiyatını baskıladı.

Dolar Kurunda Sınırlı Düşüş

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) enflasyon risklerine karşı “ihtiyatlı” olacağı mesajını vermesinin ardından dolar kuru yeni güne sınırlı düşüşle başladı. Bankalararası piyasada dolar/TL, dün 32,50 TL’den tamamlamasının ardından bugün 32,38 TL’den işlem görüyor.

Fed Faiz Beklentileri Altını Baskıladı

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faizleri daha uzun süre yüksek seviyede tutacağına yönelik beklentiler, altının ons fiyatını baskıladı. Ons altın, yüzde 0,7 azalışla 2 bin 320 dolara geriledi. Bu durum, gram altın fiyatını da etkiledi.

Gram Altında Düşüş

Gram altın, yeni güne önceki kapanışının altında başlamasının ardından 2 bin 420 lira seviyesinde işlem görüyor. Dün yatay seyreden altının gram fiyatı günü 2 bin 440 liradan tamamlamıştı.

Çeyrek ve Cumhuriyet Altını Fiyatları

Aynı dakikalar itibarıyla çeyrek altın 4 bin 20 liradan, Cumhuriyet altını ise 16 bin 10 liradan satılıyor.

Fed Kararı ve Powell’ın Sözleri Bekleniyor

Yarın açıklanacak Fed’in faiz kararı ve sonrasında Fed Başkanı Jerome Powell’ın sözle yönlendirmeleri, para piyasalarında ve altın fiyatlarında belirleyici rol oynayacak. Yatırımcılar, Fed’in faizleri sabit bırakıp bırakmayacağını ve Powell’ın enflasyon ve ekonomiye dair ne gibi sinyaller vereceğini yakından takip ediyor.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Dolar Kuru Dalgalandı, Gram Altında Düşüş Başladı! FED Faiz Kararını Yarın Açıklıyor!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberler 23 | Son Dakika Elazığ Haberleri - Elazığ Haber Sitesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!