Bursa Mudanya’daki büyük orman yangını kontrol altına alındı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bursa Mudanya’daki büyük orman yangını kontrol altına alındı tüm detaylar haberimizin devamında…

Bursa Mudanya'daki büyük orman yangını kontrol altına alındı

Bursa’da Mudanya ilçesinin kırsal mahallelerinden Göynüklü ve Altıntaş mevkiinde dün öğleden sonra çıkan ve rüzgarın etkisiyle yasenema ihtimali yüksek orman yangınına karşı gece boyu süren özverili çalışmalarda havadan ve karadan müdahalelerle sabaha karşı kontrol altına alındı.

Bursa (İGFA) – Mudanya’nın Göynüklü ile Altıntaş mahalleleri arasında bulunan ormanlık alanda 2 Eylül Cumartesi günü saat 16.00 sıralarında çıkan yangına Mudanya Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi ve Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerinin gece boyu süren müdahaleleri ile yangın sabaha karşı kontrol altına alındı.

Rüzgârın da etkisiyle büyüyen ve yasenean yangına helikopterle hava desteği de gelirken, yangının kontrol altına alınması için ekipler adeta bölgede seferberlik üstlendi.

Bölgede arı kovanlarının da olduğu yere sıçrayan yangında birçok hayvanın telef olduğu öğrenildi.

Bursa Orman Bölge Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre yangına 6 uçak, 6 helikopter, 52 arazöz, 16 ilk müdahale aracı, 32 su tankeri, 20 iş makinası ve 420 personel müdahale etti. 

Öte yandan Mudanya Belediyesi bünyesindeki Veterinerlik Birimi de, Göynüklü’deki yangından etkilenen canların yaralarını sarmayı sürdürdü. Ekipler, bölgede yaşam alanları tahrip olan canlar için kurtarma, tedavi ve rehabilitasyon faaliyetlerini sürdürüyor.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bursa Mudanya’daki büyük orman yangını kontrol altına alındı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberler 23 | Son Dakika Elazığ Haberleri - Elazığ Haber Sitesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!