Bosch, UMAKİT’in Teknoloji Atölyesi’ni yeniledi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bosch, UMAKİT’in Teknoloji Atölyesi’ni yeniledi tüm detaylar haberimizin devamında…

Bosch, UMAKİT'in Teknoloji Atölyesi'ni yeniledi

Bosch Güç Aktarma Çözümleri Fabrikası’nın destekleriyle Uludağ Üniversitesi Makina Topluluğu’nun (UMAKİT) Teknoloji atölyesi yenilendi.

Bursa (İGFA) – Dünyanın önde gelen teknoloji ve servis tedarikçilerinden Bosch, yeni nesil insan kaynağının, sanayinin dönüşümüne katkı sağlayacak şekilde yetiştirilmesine büyük önem veriyor.

Bosch toplumsal faydaya yönelik çalışmaları kapsamında, bu konudaki yatırımlarını Türkiye’de de öne çıkarıyor. Bursa Uludağ Üniversitesi ile uzun senelardır çeşitli projelerde iş birliği yapan Bosch, son olarak üniversite öğrencilerinin oluşturduğu Uludağ Üniversitesi Makina Topluluğu’nun (UMAKİT) atölyesinin modern cihazlar ve gelişmiş altyapı ile donatılmasına katkıda bulundu. Bu sayede genç mühendis adayları nitelikli projeler üretmeye devam edebilecek.

Daha önce, öğrencilerin TÜBİTAK Efficiency Challenge, Shell Eco Marathon ve TEKNOFEST gibi yarışlara katılması için sponsor olan Bosch’un Bursa’daki Güç Aktarma Çözümleri Fabrikası, 50. üretim seneını geride bırakmasının onuruna UMAKİT’in projelerini geliştirdiği atölyeyi yenileyerek, öğrencilerin çalışmalarını sürdürecekleri modern ve koşulları iyileştirilmiş bir alanı üniversiteye kazandırdı.

Atölyenin açılışı, Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zekeriya Arı, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Akın Burak Etemoğlu, Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fatih Karpat, ULUTEK TEKNOPARK Müdürü Prof.Dr. İrfan Karagöz, Bosch Güç Aktarma Çözümleri Fabrikası Teknik Müdürü Mustafa Bulut ve  Fabrika Ticari Müdürü Gitta Unger’in yanı sıra akademisyen, idari personel ve öğrencilerin katıldığı bir törenle gerçekleştirildi.

Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Akın Burak Etemoğlu ise Bosch’un katkı ve destekleri sayesinde yenilenen atölyenin tüm üniversiteye örnek olacağını dile getirdi.

Bosch Güç Aktarma Çözümleri Fabrikası Teknik Müdürü Mustafa Bulut, “Endüstri 4.0 dönüşümünün tüm sanayiyi değiştirmekte olduğu bugünlerde, işletmelerimiz ve üniversitelerimizle bu dönüşüme uyum sağlamaları için stratejik hazırlıklarının parçası olmak istiyoruz. Endüstri 4.0 konusunda öncü şirketlerden biri olarak; işletmeleri dönüştürürken, yeni teknolojilerin gerektirdiği insan gücünü yetiştirme ve mevcut iş gücünü yeni bilgi ve becerilerle donatma konusunda destek olmayı amaçlıyoruz. Bursa Uludağ Üniversitesi ile uzun senelardır ortak projeler üretiyor, genç mühendis adaylarını başarılı bir kariyere birlikte hazırlıyoruz. Burada kurduğumuz atölyede öğrencilerimizle birlikte çalışmayı arzuluyoruz. İş birliğimizin artarak devam edeceğine inanıyoruz” diye konuştu.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bosch, UMAKİT’in Teknoloji Atölyesi’ni yeniledi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberler 23 | Son Dakika Elazığ Haberleri - Elazığ Haber Sitesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!