Yaşlı Nüfus Oranı Yüzde 10,2’ye Yükseldi: Türkiye’de Yaşlı Profili Araştırması Sonuçları Açıklandı

Yaşlı Nüfus Oranı Yüzde 10,2’ye Yükseldi: Türkiye'de Yaşlı Profili Araştırması Sonuçları Açıklandı
Yaşlı Nüfus Oranı Yüzde 10,2’ye Yükseldi: Türkiye'de Yaşlı Profili Araştırması Sonuçları Açıklandı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından gerçekleştirilen “Türkiye Yaşlı Profili Araştırması” verilerini kamuoyuyla paylaştı. Ankara’daki 75’inci Yıl Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde düzenlenen “Türkiye Yaşlı Profili Araştırması Bilgilendirme Toplantısı”nda Bakan Göktaş, Türkiye’deki yaşlı nüfusun durumu ve ihtiyaçlarına ilişkin önemli bilgiler verdi.

Cumhurbaşkanı’nın Liderliğinde “Yaşlı Dostu Bir Toplum İnşası Devam Ediyor”

Bakan Göktaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde sürdürülen “yaşlı dostu bir toplum inşa etme” çabalarının devam ettiğini belirtti. Araştırmanın üç temel amacına işaret eden Bakan Göktaş, bu amaçların yaşlıların hayat kalitesini artırmayı hedeflediğini ifade etti.

Yaşlı Nüfus Oranında Kayda Değer Artış: Yüzde 10,2’ye Yükseldi

Türkiye’de yaşlı nüfusun son beş yılda yüzde 21,4 oranında artarak 8 milyon 722 bin 806’ya ulaştığını belirten Bakan Göktaş, yaşlı nüfusun toplam nüfus içindeki oranının 2018 yılında yüzde 8,8 iken, 2023 yılında yüzde 10,2’ye yükseldiğini açıkladı. Gelecek projeksiyonlarına göre, yaşlı nüfusun oranının daha da artacağı öngörülüyor.

Tek Başına Yaşayan Yaşlı Sayısı: 1 Milyon 669 Bin 270

Yaşlıların yalnız yaşama durumu da araştırmanın önemli bulgularından biri oldu. Türkiye’de 2023 yılı itibarıyla 1 milyon 669 bin 270 yaşlının tek başına yaşadığı tespit edildi. Bu durum, yaşlıların bakım ve sosyal destek ihtiyaçlarının önemini bir kez daha ortaya koydu.

Yaşlıların İnternet Kullanımı Artıyor: Yüzde 40,7’ye Ulaştı

Araştırma sonuçlarına göre internet kullanan yaşlıların oranı da artış gösterdi. 2018 yılında yüzde 17 olan bu oran, 2023 yılında yüzde 40,7’ye yükseldi. Bakan Göktaş, dijital okur-yazarlık alanında yaşlılara yönelik hizmetlerin artırılacağını vurguladı.

Yaşlıların Gündelik Hayattaki Tercihleri ve Mutlulukları

Araştırma, yaşlıların günlük yaşam tercihleri ve mutluluklarına da ışık tuttu. Yaşlıların önemli bir kısmı evde bakım hizmeti almayı tercih ederken, mutluluklarının temel kaynağı genellikle aile bağları oldu. Ayrıca, yaşlıların siyasi katılım oranlarının da yüksek olduğu belirlendi.

Sosyal Politikalara Yönelik Önemli İpuçları

Bakan Göktaş, araştırmanın elde ettiği bulguların Türkiye’nin yaşlı nüfusunu desteklemek ve yaşam kalitesini artırmak adına önemli ipuçları sunduğunu belirtti. Yaşlıların ihtiyaçlarına daha etkili sosyal politikalar geliştirmek için bu bulguların dikkate alınacağını ifade etti.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Yaşlı Nüfus Oranı Yüzde 10,2’ye Yükseldi: Türkiye’de Yaşlı Profili Araştırması Sonuçları Açıklandı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberler 23 | Son Dakika Elazığ Haberleri - Elazığ Haber Sitesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!