Yapay zeka ile İş Gücü Kaybınında Önüne Geçiyor: Sağlık Sektöründe Devrim!

Yapay zeka ile İş Gücü Kaybınında Önüne Geçiyor: Sağlık Sektöründe Devrim!
Yapay zeka ile İş Gücü Kaybınında Önüne Geçiyor: Sağlık Sektöründe Devrim!
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Teknolojideki hızlı ilerleme, özellikle yapay zeka alanında yaşanan gelişmeler, günümüzde iş hayatında da önemli değişikliklere yol açıyor. Kurumsal firmalarda iş gücü ile çalışan sağlığı arasındaki ilişki, uzaktan sağlık hizmetlerinin artmasıyla iş gücü kayıplarını azaltıyor.

Yapay Zeka ile Çalışan Sağlığına Odaklanma

Baş ağrısı, grip gibi yaygın rahatsızlıklar, çalışanın işten ayrılarak doktora gitmesi ve beklemesi gereken süreler düşünüldüğünde, basit bir sağlık sorunu bile 1 ila 1,5 gün arası iş kaybına neden olabiliyor.

Yeni Nesil Sağlık Hizmetleri: “DoktorNow”

Yapay zeka tabanlı ve mobil uygulama olan “DoktorNow” sayesinde, hasta en fazla 2-10 dakika içinde bir doktorla canlı görüşme yapabiliyor. Uygulama üzerinden yapılan muayene sonrasında teşhis konuluyor ve gerekirse reçete yazılıyor. Hasta, istediği eczaneden ilaçlarını temin edebiliyor.

İş Gücü Kayıplarını Azaltan Uzaktan Sağlık Hizmetleri

Swedish Care Türkiye Genel Müdürü Dr. Cenk Tezcan, iş gücü kayıplarının hem çalışanlar hem de iş verenler için olumsuz sonuçlar doğurduğunu belirtti. Uzaktan sağlık hizmetleri sayesinde, hastalanan çalışanlar hızla doktora ulaşabiliyor ve gereken tedaviyi alabiliyorlar. Bu sayede gereksiz iş kayıpları önlenebiliyor ve hizmet, iş saatleri dışında da verilebiliyor.

Hızlı ve Etkili Hizmet: DoktorNow

Hasta, doktora görüşme sırasında fotoğraf, kan sonuçları gibi verileri gönderebiliyor. Doktorlar, birinci basamak rahatsızlıklar için reçete yazabiliyor ve hasta, geri ödeme sistemine kayıtlıysa ilacını ücretsiz temin edebiliyor. Gerektiğinde doktorlar, hastaları üst basamak hekimlerine yönlendirebiliyorlar.

Verimli Sağlık Hizmetleri

Yapay zeka ve uzaktan sağlık hizmetleri, iş dünyasında verimliliği artırıyor ve iş gücü kayıplarını en aza indiriyor. Hızlı, etkili ve kolay ulaşılabilir sağlık hizmetleri sayesinde, çalışanlar işlerine daha az ara veriyor ve sağlıklı bir şekilde çalışmaya devam ediyorlar.

Tepki Ver | mutlu1
1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Yapay zeka ile İş Gücü Kaybınında Önüne Geçiyor: Sağlık Sektöründe Devrim!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberler 23 | Son Dakika Elazığ Haberleri - Elazığ Haber Sitesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!