Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: Şeker Fabrikalarının Üretimini Artırmak İçin Yatırım Yapılacak

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: Şeker Fabrikalarının Üretimini Artırmak İçin Yatırım Yapılacak
Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: Şeker Fabrikalarının Üretimini Artırmak İçin Yatırım Yapılacak
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Elazığ’ı ziyaret ettiği sırada gerçekleştirdiği temasların ardından ‘Sektör Paydaşları’ toplantısına katıldı. Yumaklı, şeker fabrikalarının üretim kapasitesini artırmak amacıyla yapılacak yatırımlara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Yumaklı’nın Ziyaret Programı

Bakan Yumaklı, Elazığ ziyareti kapsamında çeşitli temaslar gerçekleştirdi. İlk olarak Elazığ Valiliği’ni ziyaret eden Bakan, burada çeşitli incelemelerde bulundu ve yetkililerden bilgi aldı. Ardından Keban Barajı rezervuar yüzeyinde yer alan Yüzer Güneş Enerjisi Santrali Projesi’ni ziyaret ederek projeye ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ziyaret programının devamında Elazığ Belediyesi’ni ziyaret eden Bakan Yumaklı, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’ndan bilgi aldı. Son olarak AK Parti İl Başkanlığı’na geçen Bakan Yumaklı, partililerle bir araya gelerek görüş alışverişinde bulundu.

Şeker Fabrikalarının Üretim Kapasitesinin Artırılması

Bakan Yumaklı, ‘Sektör Paydaşları’ toplantısında yaptığı konuşmada, Elazığ’daki milletvekillerinin talepleri doğrultusunda şeker fabrikalarının üretim kapasitesini artırmak için çalışmalar yürüttüklerini belirtti. Yoğun ısrarlar sonucunda 15 bin tonluk ilave kota sağlandığını ifade eden Bakan Yumaklı, bu adımın üreticilere önemli bir destek olduğunu vurguladı. Gelecek dönemler için şeker fabrikalarının üretimlerini artırmak, yenilemek ve geliştirmek amacıyla yatırımlar yapacaklarını dile getiren Bakan, bu sayede Türkiye’nin gıda arz güvenliğini sağlayacaklarını, vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayacaklarını ve ihracat potansiyelini artırarak ekonomiye katkı sağlayacaklarını belirtti.

Sektör Paydaşları Toplantısına Katılım

Bakan Yumaklı ve beraberindekiler, Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Sektör Paydaşları’ toplantısına da katıldı. Toplantıda sektör temsilcileriyle bir araya gelerek sektörel konularda görüş alışverişinde bulundular.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: Şeker Fabrikalarının Üretimini Artırmak İçin Yatırım Yapılacak

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberler 23 | Son Dakika Elazığ Haberleri - Elazığ Haber Sitesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!