Merkez Bankası’ndan Kredi Kartı Faiz Oranlarında Sürpriz Artış Kararı!

Merkez Bankası'ndan Kredi Kartı Faiz Oranlarında Sürpriz Artış Kararı!
Merkez Bankası'ndan Kredi Kartı Faiz Oranlarında Sürpriz Artış Kararı!
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Merkez Bankası’nın kredi kartı işlemlerinde uygulanacak azami faiz oranlarına ilişkin yapılan değişiklikler, Resmi Gazete’de yayımlandı. Yapılan düzenlemeye göre, kredi kartı işlemlerinde uygulanacak azami faiz oranlarında artış yaşandı.

Bugünkü Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğe göre, kredi kartlarından yapılan nakit avans işlemleri ve kredili mevduat hesaplarında uygulanacak aylık azami akdi faiz oranı, %4,42’den %5’e yükseldi. Bu değişiklik, kredi kartı kullanıcıları için önemli bir maliyet artışı anlamına geliyor.

MB’den Bankalara Yeni Talimat: Aylık Artış Hedefleri Belirlendi

Merkez Bankası, bankalara tüzel ve gerçek kişi TL payı için aylık artış hedefi belirledi. Daha önce bankalara gerçek ve tüzel kişi TL payı için aylık artış hedefi belirlemeyen Merkez Bankası, 18 Ağustos 2023’teki seviyenin korunması şartını getirdi.

Bu yeni düzenleme ile bankalar, gerçek ve tüzel kişi TL paylarını artırmak zorunda kalacaklar. Belirlenen hedeflere ulaşılamaması durumunda ise uygulanacak komisyon oranlarında artış yapılacak. Yapılan düzenleme, bugünden itibaren geçerli olacak ve bankaların işleyişlerini etkileyecek önemli bir değişiklik olarak karşımıza çıkıyor.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Merkez Bankası’ndan Kredi Kartı Faiz Oranlarında Sürpriz Artış Kararı!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberler 23 | Son Dakika Elazığ Haberleri - Elazığ Haber Sitesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!