MEB’den Milli Eğitim Şurası Yönetmeliği Açıklaması: Yönetmelikten Kalktı mı?

MEB'den Milli Eğitim Şurası Yönetmeliği Açıklaması: Yönetmenlikten Kalktı mı?
MEB'den Milli Eğitim Şurası Yönetmeliği Açıklaması: Yönetmenlikten Kalktı mı?
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bazı basın yayın organlarında yer alan Millî Eğitim Şûrası Yönetmeliği’nin kaldırıldığı ve MEB Şûrası’nın artık toplanmayacağı yönündeki haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Zira 10 Aralık 2022 tarih ve 32039 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı Yönetmeliği’nin 6 ve 16’ncı maddeleri kapsamında hazırlanan ‘Millî Eğitim Şûrası Yönergesi’, Mart 2024 tarih ve 2796 sayılı Tebliğler Dergisi’nde yayımlanmıştır. Böylece Millî Eğitim Şûrası ile ilgili çalışmalar, Millî Eğitim Şûrası Yönergesi ile yürütülecektir. Dolayısıyla mülga duruma düşen Millî Eğitim Şûrası Yönetmeliği’nin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik, Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlükten kaldırılmıştır.

Milli Eğitim Şûrası, Türk millî eğitim sisteminin tarihinde önemli bir yere sahip olan ve yıllar içinde farklı meselelerin görüşüldüğü bir platformdur. Başlangıcı 1921 yılında Maarif Kongresi’ne dayanan bu şûralar, eğitimle ilgili konuların taraflarca tartışıldığı önemli toplantılardır.

Ayrıca, Bakanlık tarafından yapılan hazırlıklarla 21. Millî Eğitim Şûrası için önemli bir aşamaya gelinmiş bulunmaktadır. Dijital vatandaşlık, kültürel mirasın teknolojik aktarımı, eğitimde yapay zekâ, öğretmen ve yönetici yetiştirme ve mesleki gelişimde dönüşüm, yeni teknolojiler ve öğrenme ortamlarının dönüşümü, eğitimde yeşil dönüşüm ve teknolojik sürdürülebilirlik, teknoloji kullanımı ve etik, eğitim teknolojilerinde erişilebilirlik ve kapsayıcılık gibi çeşitli başlıklarda teknik ön çalışmalar tamamlanmıştır.

Bakanlık, bilimsel danışma kurulu niteliğindeki şûra toplantıları aracılığıyla, millî ve toplumsal değerlere dayalı bir Türk millî eğitim sisteminin geliştirilmesine katkı sağlamayı ve niteliği artırmayı hedeflemektedir. Bu kapsamda, şûra eğitim öğretimle ilgili konuları incelemeye ve tavsiye kararları almaya devam edecektir.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
MEB’den Milli Eğitim Şurası Yönetmeliği Açıklaması: Yönetmelikten Kalktı mı?

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberler 23 | Son Dakika Elazığ Haberleri - Elazığ Haber Sitesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!