Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, 27 Nisan 2025 tarihinde Elazığ’ın Sivrice ilçesinde meydana gelen 4.9 büyüklüğündeki depreme ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Depremin Elazığ’a bağlı Yaylanlı-Baskil bölgesinde olduğunu belirten Görür, bu bölgenin konum itibariyle Malatya’ya daha yakın olduğuna dikkat çekti.
Yaylanlı-Baskil/Elazığ’da 4,9 bir deprem oldu. Elazığ’a bağlı olsa bile, burası konum itibariyle Malatya’ya daha yakın. Nitekim deprem Pütürge segmentinin batısında sol yönlü bir fay üzerinde. Bu bölge 6 Şubat depremlerinde çok yüklendi. Deprem ondandır. Hemşerilerim rahat olsun pic.twitter.com/1PCf6vIH9G
— Prof. Dr. Naci Görür (@nacigorur) April 27, 2025
Depremin, Pütürge segmentinin batısındaki sol yönlü bir fay üzerinde gerçekleştiğini ifade eden Görür, bölgenin 6 Şubat 2023 depremleri sırasında ciddi stres birikimi yaşadığını hatırlattı. Görür, bu depremin o birikimin bir sonucu olduğunu belirterek, “Hemşerilerim rahat olsun” mesajı verdi.
Öte yandan Elazığ Valiliği de yaptığı açıklamada, deprem sonrası herhangi bir hasar ihbarı yapılmadığını, tüm birimlerin sahada çalışmalarını sürdürdüğünü duyurdu.