Elazığlılar Ramazan’ın İlk Cuma Günü Camileri Doldurdu

Elazığlılar Ramazan'ın İlk Cuma Günü Camileri Doldurdu
Elazığlılar Ramazan'ın İlk Cuma Günü Camileri Doldurdu
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Elazığ’da Ramazan ayının ilk cuma namazı için vatandaşlar camilere büyük ilgi gösterdi. Ramazan ayının gelmesiyle birlikte Elazığlılar, ibadetlerini yerine getirmek için camilere yoğun bir şekilde akın etti. Ramazan’ın manevi atmosferiyle dolup taşan camiler, cemaatin yoğunluğuyla tıklım tıklım doldu. İlk cuma namazını kılmak için gelen vatandaşlar, cami içinde yer kalmayınca namazlarını avluda ve bahçede kıldılar. Namaz öncesinde Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan “Oruç, bedenimize sıhhat, gönlümüze sekinet verir” konulu hutbeyi dinleyen vatandaşlar, manevi duygularını daha da pekiştirdiler.

Manevi Atmosferde Birleşen Kalpler

Ramazan ayının ilk gününde camilerde bir araya gelen Elazığlılar, manevi atmosferde birleşen kalplerle dualarını yükselttiler. İbadetlerini yerine getirirken birbirlerine selam veren ve dua eden vatandaşlar, birlik ve beraberlik duygularını en güzel şekilde yaşadılar. Ramazan’ın ilk cuma günü olması dolayısıyla camilerdeki yoğunluğun daha da arttığı gözlemlendi.

Vatandaşların Duyguları

Namaz sonrası duygularını paylaşan Elazığlı vatandaşlardan Musa Yıldız, “Ramazan ayının ilk günleri, Allah herkese hayırlı eylesin. Allah, kazasız belasız bayrama kavuştursun. Ramazan ayının ilk cuması olduğu için yoğunluk vardı” şeklinde konuştu. Vatandaşların bu manevi atmosferde bir araya gelerek dualarını birlikte yükseltmeleri, Ramazan’ın bereketi ve birlikteliğinin en güzel örneğini oluşturdu.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Elazığlılar Ramazan’ın İlk Cuma Günü Camileri Doldurdu

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberler 23 | Son Dakika Elazığ Haberleri - Elazığ Haber Sitesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!