Elazığ’ın en pahalı ve en ucuz ilçeleri belli oldu! Bu ilçede kira fiyatları resmen 2 asgari ücret

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Doğu Anadolu Bölgesi’nde yer alan Elazığ kültürü ve tarihi ile Türkiye’nin en zengin topraklarından birisi olurken Elazığ’ın en pahalı ve en ucuz ilçeleri merak konusu oldu. Vatandaşlar arama motorları üzerinde ”Elazığ’ın en ucuz ilçeleri neresi?” sorusunun yanıtını araştırmaya başladı. Peki Elazığ’ın en ucuz ilçesi neresi?

Her ilin en pahalı ve en ucuz ilçeleri farklı olurken Elazığ’ın ilçeleri de bu şekilde ayrılmış durumda. Vatandaşlar Elazığ’da ki en pahalı ilçeleri ve en ucuz ilçeleri merak ederken her şehirde olduğu gibi Elazığ merkez fiyatlarıyla oldukça öne çıkıyor.

ELAZIĞ EN PAHALI İLÇESİ 

Genellikle büyük şehirlerde olduğu gibi, il merkezi olan Elazığ Merkez, genellikle daha yüksek yaşam maliyetlerine sahiptir. Konut fiyatları, kira bedelleri ve temel yaşam giderleri, diğer ilçelere göre daha yüksek olabilir.

Elazığ merkezin yanı sıra Elazığ’ın en büyük ikinci ilçesi olarak bildiğimiz Karakoçan, ekonomik faaliyetleri ve nüfusuyla ön plana çıkarken burada yaşamanın maliyeti diğer birçok ilçeye göre daha yüksek. Aynı zamanda bu ilçe ve merkez kıyaslandığında merkeze kıyasla yine daha pahalı kalıyor.

ELAZIĞ EN UCUZ İLÇELERİ

Elazığ’ın en pahalı ilçesi gibi en ucuz ilçesi de oldukça merak ediliyor. Elazığ’ın en ucuz ilçesi olarak Arıcak ilçesi ön plana çıkıyor. Arıca ilçesinde yaşam maliyetlerinin daha düşük olduğu görülüyor. Yine Elazığ’ın en ucuz ilçeleri olarak bilinen Kovancılar ve Alacakaya ilçesi de ucuz olarak görülüyor.

Konut fiyatları, ulaşım maliyetleri, gıda fiyatları ve yerel ekonomik koşullar gibi faktörler, bir ilçenin yaşam maliyetini maliyetini belirleyen öncelikli unsurlar arasında yer alırken yukarıdaki listeleme yine bu unsurlar göz önüne alınarak yapılmıştır.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Elazığ’ın en pahalı ve en ucuz ilçeleri belli oldu! Bu ilçede kira fiyatları resmen 2 asgari ücret

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberler 23 | Son Dakika Elazığ Haberleri - Elazığ Haber Sitesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!