Elazığ’da Martı Ölümlerinin Nedeni: NDV Virüsü Tespit Edildi

Elazığ'da Martı Ölümlerinin Nedeni: NDV Virüsü Tespit Edildi
Elazığ'da Martı Ölümlerinin Nedeni: NDV Virüsü Tespit Edildi
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Elazığ’da endişe yaratan martı ölümlerinin nedeni sonunda ortaya çıktı. Yapılan incelemelerde, martılarda Newcastle hastalığı virüsü (NDV) tespit edildi ve ileri tetkiklerin devam ettiği bildirildi.

Vatandaşları Tedirgin Eden Olay

Elazığ’ın Ağın ilçesinde su kenarında ölü bulunan onlarca martı, halk arasında tedirginliğe neden olmuştu. Bu durum üzerine Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri harekete geçerek, ölü veya ölmeye yakın martılardan numuneler alarak incelemeye aldı.

NDV Tespit Edildi

Yapılan ilk değerlendirme sonucunda, martıların üzerinde Newcastle hastalığı virüsünün (NDV) bulunduğu belirlendi. Ancak, bu sonuçların daha detaylı tetkiklerle desteklenmesi için çalışmaların sürdüğü ifade edildi.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, 20 Nisan 2024 tarihinde Ağın ilçesindeki Hurşit Kuş Ormanı ve adacıkta martı ölümlerinin ihbar edildiği belirtildi. İhbar üzerine numunelerin alındığı ve analizlerin hemen başlatıldığı vurgulandı.

Martı ölümleriyle ilgili sürecin titizlikle takip edildiği ve alınan numune sonuçlarına göre gerekli tedbirlerin alındığı belirtildi. Ayrıca, NDV tespit edilmesiyle ilgili ileri tetkiklerin devam ettiği aktarıldı.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Elazığ’da Martı Ölümlerinin Nedeni: NDV Virüsü Tespit Edildi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberler 23 | Son Dakika Elazığ Haberleri - Elazığ Haber Sitesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!