Elazığ’da Kış Lastiği Yasağı Kalınca, Vatandaşlar Oto Lastikçilerde Yoğunluk Oluşturdu

Elazığ'da Kış Lastiği Yasağı Kalınca, Vatandaşlar Oto Lastikçilerde Yoğunluk Oluşturdu
Elazığ'da Kış Lastiği Yasağı Kalınca, Vatandaşlar Oto Lastikçilerde Yoğunluk Oluşturdu
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Elazığ’da kış lastiği zorunluluğunun sona ermesi ve hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte, oto lastikçilerde büyük bir yoğunluk yaşanıyor. 1 Nisan’da sona eren kış lastiği uygulaması, vatandaşların araçlarına yaz lastiği taktırmak için oto lastik tamircilerine yönelmesine neden oldu. Yasa gereği zorunlu hale getirilen kış lastiği dönemi sona ererken, Elazığ Sanayi Sitesi’ndeki lastikçilerde hareketlilik arttı. Vatandaşların yaz lastiklerini taktırmak için oto lastikçilere akın etmesi, sanayi esnafını memnun etti.

İşletme sahibi Emre Kaya, kış lastiği uygulamasının kalkmasıyla ilgili şunları söyledi: “1 Aralık’ta başlayan kışlık lastik uygulaması 1 Nisan itibariyle sona erdi. Güvenli sürüş, yakıt tasarrufu, araç performansı ve lastik ömrü için mevsimine uygun lastik takmak her zaman önemlidir. Kazaların çoğu mevsim şartlarına uymayan lastiklerden kaynaklanıyor, bu nedenle yazın yazlık, kışın ise kışlık lastik takılması gerekiyor. Mevsim değişikliği nedeniyle bizlerde de bir yoğunluk yaşanıyor. Fiyatlara geçen seneye oranla zam geldi. Şu anda en düşük 400 liraya lastik değişimi yapıyoruz.”

Oto lastik değişimi için gelen vatandaşlardan İbrahim Halil Karabulut, herkesin lastik kurallarına uyması gerektiğini belirterek, “Kışın kışlık, yazın da yazlık lastik kullanmak lazım. Hem havaların yağışlı olması hem de bulunduğum semtin yüksek olması nedeniyle lastiklerimi değiştiremedim” dedi.

Aracının lastiklerini değiştiren Zülküf Cömert ise şunları dile getirdi: “Artık lastik değişim sezonu geldi. Kışlık lastikleri çıkartıp yazlık lastikleri taktık. Vatandaşlar kendi lastikçilerine gidiyor, bu yüzden bütün lastik değişim yerleri kalabalık.”

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Elazığ’da Kış Lastiği Yasağı Kalınca, Vatandaşlar Oto Lastikçilerde Yoğunluk Oluşturdu

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberler 23 | Son Dakika Elazığ Haberleri - Elazığ Haber Sitesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!