Elazığ’da Gençler Arası Kültür ve Sanat Yarışmaları Finalleri Başladı

Elazığ'da Gençler Arası Kültür ve Sanat Yarışmaları Finalleri Başladı
Elazığ'da Gençler Arası Kültür ve Sanat Yarışmaları Finalleri Başladı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın organize ettiği gençler arası kültür ve sanat yarışmalarının Doğu Anadolu Bölge Finalleri, Elazığ’da büyük bir heyecanla başladı. Fırat Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi ev sahipliğinde gerçekleştirilen finallere 14 ilden katılan lise ve üniversite öğrencileri yoğun ilgi gösterdi.

Bilgi Yarışmasıyla Başladı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün 2024 faaliyet programı kapsamında düzenlenen yarışmaların Doğu Anadolu Bölge Finalleri, bilgi yarışmasıyla başladı. Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün organizasyonuyla gerçekleşen etkinlik, gençler arasında büyük bir rekabet ortamı oluşturdu.

14 İlden 450 Öğrenci Yarışıyor

Elazığ, Ağrı, Ardahan, Bingöl, Bitlis, Erzincan, Erzurum, Hakkari, Iğdır, Kars, Malatya, Muş, Tunceli ve Van’dan toplamda 450 lise ve üniversite öğrencisi, 4 gün sürecek olan finallerde birbirleriyle yarışacak. Bilgi, ses, şiir okuma ve tiyatro dallarında düzenlenen yarışmalar, gençlerin yeteneklerini sergileme fırsatı sunuyor.

Heyecan Dorukta

Doğu Anadolu Bölge Finalleri’nde lise ve üniversite kategorilerinde düzenlenen bilgi yarışması, büyük bir heyecana sahne oluyor. İlk turda Hakkari’nin birinci olduğu yarışmada, gençlerin gösterdiği performanslar büyük beğeni topluyor.

Bakan Yardımcısı Eminoğlu’nun Açıklamaları

Açılış törenine katılan Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Enes Eminoğlu, yaptığı açıklamalarda gençlerin yeteneklerini ortaya koymalarının önemine vurgu yaptı. Türkiye gençliğinin sanatta, kültürde ve spor alanında başarılı olması için ellerinden gelen desteği verdiklerini belirten Eminoğlu, gençlerin geleceğe daha güvenle bakmaları için çalıştıklarını ifade etti.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Elazığ’da Gençler Arası Kültür ve Sanat Yarışmaları Finalleri Başladı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberler 23 | Son Dakika Elazığ Haberleri - Elazığ Haber Sitesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!