Elazığ’da En Anlamlı Proje: ‘Empati Parkuru’ Hayata Geçirildi

Elazığ'da En Anlamlı Proje: 'Empati Parkuru' Hayata Geçirildi
Elazığ'da En Anlamlı Proje: 'Empati Parkuru' Hayata Geçirildi
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Elazığ Hipodromu’nda bulunan sosyal alanlara bir yenisi daha eklendi: Empati Parkuru. Bu parkur, engelli bireylerin yaşadığı zorlukları anlamak ve anlatmak amacıyla düzenlendi ve bugün düzenlenen törenle açıldı.

Engelleri Aşmak İçin Bir Adım: Empati Parkuru

Empati Parkuru, Elazığ Hipodromu’nda bulunan Geri Dönüşüm Parkı, Tıbbi Aromatik Eğitim Parkı ve açık hava tiyatrosu gibi sosyal alanlara katılan bir projedir. Sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde, engelli bireylerin karşılaştığı zorlukları anlamak ve onlara destek olmak amacıyla hayata geçirildi. Parkur içerisinde işitme, görme ve yürüme engelli parkurları bulunmaktadır ve bugün düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Toplumda Farkındalık Yaratmak

Empati Parkuru’nun açılış törenine, il protokolünün yanı sıra öğretmenler ve öğrenciler de yoğun ilgi gösterdi. Parkurun amacı, sadece engelli çocuklara destek olmakla kalmayıp aynı zamanda toplumda engelli bireylere yönelik farkındalık oluşturmak olarak belirlendi. Bu projenin, toplumun geri kalanında engelli bireylere karşı daha fazla anlayış ve destek sağlamayı hedeflediği ifade edildi.

Yetkililerin Görüşleri

Elazığ Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman, projenin anlamına vurgu yaparak, atçılık başlığı altında toplanacak spor branşlarının önemine değindi. Hipodromların, sadece yarışların yapıldığı mekanlar olmanın ötesinde bir fonksiyona sahip olduğunu belirtti ve Empati Parkuru’nun engelli bireylerin yaşadıklarını anlamak adına önemli bir adım olduğunu ifade etti.

Türkiye Jokey Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Kerem Alkan da sosyal sorumluluk projelerinin önemine dikkat çekti. Empati Parkuru’nun, bedensel, işitme ve görme engelli bireylerin yaşadığı zorluklar konusunda farkındalık oluşturmayı amaçladığını belirtti ve projenin hayata geçirilmesinde Elazığ İl Eğitim Müdürlüğü ile iş birliği yapıldığını aktardı.

Empati Parkuru’nun açılmasıyla, engelli bireylerin yaşadığı zorluklara daha fazla dikkat çekilmesi ve toplumda daha fazla farkındalık oluşturulması hedeflenmektedir. Bu anlamlı proje, Elazığ ve çevresindeki sosyal yaşam alanlarına önemli bir katkı sağlayacak ve engelli bireylerin topluma daha iyi entegre olmalarına yardımcı olacaktır.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Elazığ’da En Anlamlı Proje: ‘Empati Parkuru’ Hayata Geçirildi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberler 23 | Son Dakika Elazığ Haberleri - Elazığ Haber Sitesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!