Elazığ’da Bin 400 Adet Dut Fidanı Üreticilere Dağıtıldı

Elazığ'da Bin 400 Adet Dut Fidanı Üreticilere Dağıtıldı
Elazığ'da Bin 400 Adet Dut Fidanı Üreticilere Dağıtıldı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tarım ve Orman Bakanlığı Elazığ İl Müdürlüğü tarafından yürütülen Organik Tarımı Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi kapsamında, bölgedeki tarımsal üretimi desteklemek adına üreticilere bin 400 adet dut fidanı dağıtıldı.

Elazığ İl Müdürü Kılıç, dut üretimine olan katkıyı artırmak amacıyla başlatılan projenin önemine vurgu yaparak, kentte son beş yılda dut ekili alanlarının 725 dekardan bin 179 dekara çıktığını belirtti. Kılıç, Elazığ’ın Türkiye genelinde dut üretimi açısından dördüncü sırada yer aldığını ifade etti.

Projenin bir parçası olarak bugün 10 çiftçiye 50 dekar alanda, yüzde 75’i Bakanlık destekli olarak bin 400 adet dut fidanı ve damlama sulama malzemelerinin dağıtılacağını dile getiren Kılıç, organik tarımın yaygınlaştırılması ve kontrolü projesinin bölgedeki tarımsal çeşitliliği artırmada kritik bir rol oynadığını söyledi.

Kılıç, 2023 yılında Elazığ’da 13 üreticinin 121 dağlık alanda organik dut üretimi gerçekleştirdiğini ve toplamda 136 ton organik dut elde edildiğini açıkladı. Dutun çeşitli ürünlere dönüştürülerek geniş bir pazarlama alanına sahip olması, bölgedeki üreticilerin dut yetiştiriciliğini tercih etmelerinde etkili olduğunu belirtti.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Elazığ’da Bin 400 Adet Dut Fidanı Üreticilere Dağıtıldı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberler 23 | Son Dakika Elazığ Haberleri - Elazığ Haber Sitesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!