Elazığ’da Asayiş Olayları Yüzde 10 Azaldı: Vali Toraman Açıkladı

Elazığ'da Asayiş Olayları Yüzde 10 Azaldı: Vali Toraman Açıkladı
Elazığ'da Asayiş Olayları Yüzde 10 Azaldı: Vali Toraman Açıkladı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Vali Doç. Dr. Ömer Toraman, İki Aylık Süreçte Asayiş Olaylarının Azaldığını Belirtti.

Elazığ Valiliği tarafından düzenlenen asayiş ve güvenlik bilgilendirme toplantısında Vali Doç. Dr. Ömer Toraman, son iki aylık süreçte yapılan sorgulamalar ve asayiş olaylarına ilişkin istatistikleri paylaştı. Toraman, 748 bin 683 kişinin sorgulandığını ve asayiş olaylarının geçen yıla göre yüzde 10 azaldığını açıkladı.

Sorgulama ve Asayiş İstatistikleri

Vali Toraman, kolluk kuvvetlerinin iki aylık dönemde gerçekleştirdiği uygulamalarda 748 bin 683 kişinin sorgulandığını belirtti. Bu sorgulamaların, geçen yılın aynı dönemi ile kıyaslandığında yüzde 57 artışa denk geldiğini ifade etti. Ayrıca, 2024 yılının ilk iki ayında gerçekleşen asayiş olaylarının yüzde 10 azaldığını vurguladı.

Mal Varlığı ve Kişilere Karşı İşlenen Suçlar

Vali Toraman, mal varlığına karşı işlenen suçlarda yüzde 1, kişilere karşı işlenen suçlarda ise yüzde 26’lık bir düşüş yaşandığını aktardı. İki aylık süreçte 255 mal varlığına karşı işlenen suç ve 31 kişilere karşı işlenen suç olmak üzere toplam 286 önemli asayiş olayının meydana geldiğini açıkladı.

Narkotik Suçlar ve Operasyonlar

Vali, narkotik suçlarla mücadele kapsamında yapılan operasyonlarda 513 operasyon gerçekleştirildiğini ve bu operasyonlarda 604 şahsın yakalandığını belirtti. Ayrıca, uyuşturucu ele geçirme miktarlarında geçen yıla göre önemli artışlar olduğunu açıkladı.

Terör Suçları ve Diğer Operasyonlar

Toraman, terör suçları ile mücadele çerçevesinde yapılan 34 işlemde yüzde 14’lük bir artış olduğunu ifade etti. Ayrıca, kaçakçılık suçlarına yönelik operasyonlarda da yüzde 96’lık bir artış yaşandığını söyledi.

Kaynak: İHA

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Elazığ’da Asayiş Olayları Yüzde 10 Azaldı: Vali Toraman Açıkladı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberler 23 | Son Dakika Elazığ Haberleri - Elazığ Haber Sitesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!