Elazığ, İthalatta Rekor Artışa, İhracatta Rekor Düşüşe Geçti

featured
Elazığ'da Ocak 2024 verileri, ithalatta önemli bir artış, ihracatta ise düşüş olduğunu gösterdi. Elazığ’daki ekonomik kriz rakamlarla ortaya çıktı.
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ocak ayı dış ticaret istatistiklerini kamuoyuyla paylaştı. Bu istatistiklere göre Elazığ’ın ithalat rakamları son dönemde gözle görülür bir artış gösterirken, ihracat rakamlarında ise belirgin bir düşüş yaşandığı ortaya çıktı.

Elazığ İthalat Rakamları

Ocak 2024’te Elazığ’ın ithalatı bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla önemli bir artış göstererek 4.785’e ulaştı. Bu rakam, bir önceki yılın aynı dönemine göre %63’lük bir artışı simgeliyor. Ocak 2023’te ise bu rakam 2.935 seviyesindeydi.

Elazığ İhracat Rakamları

Elazığ’ın ihracat rakamları ise aynı dönemde ciddi bir düşüş kaydetti. Ocak 2024’te Elazığ’ın ihracatı, bir önceki yılın aynı dönemine göre %36’lık bir düşüşle 20.157 seviyesine geriledi. Bir önceki yılın aynı döneminde ise ihracat rakamı 31.583 olarak kaydedilmişti.

Elazığ’da Ekonomik Kriz Rakamlara Yansıdı

Uzmanlar, Elazığ’ın ithalatındaki artışı, döviz kurlarındaki dalgalanmalar ve küresel emtia fiyatlarındaki yükselişe bağlıyorlar. Ayrıca, ülkedeki ekonomik krizin de ithalatı olumlu yönde etkilediği belirtiliyor. Diğer yandan, ihracattaki düşüşün sebepleri arasında ise küresel ve yerel ekonomide yaşanan yavaşlama ve bazı ülkelerin korumacı ticaret politikaları gösteriliyor.

Elazığ’da Üretim Maliyetleri Artacak

İthalattaki bu artışın, Elazığ’daki üretim maliyetlerini yükselteceği ve dolayısıyla enflasyonu artırabileceği endişesi taşınıyor. Öte yandan, ihracattaki düşüşün Elazığ’ın cari açığını genişletebileceği ve ekonomik büyümeyi olumsuz yönde etkileyebileceği belirtiliyor.

 

Tepki Ver | mutlu1
1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
1
_a_rm_
Şaşırmış
Elazığ, İthalatta Rekor Artışa, İhracatta Rekor Düşüşe Geçti

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberler 23 | Son Dakika Elazığ Haberleri - Elazığ Haber Sitesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!