Elazığlı milli boksör Yusuf Eren Yıldırım, omzundaki sakatlığa rağmen Gençler Türkiye Boks Şampiyonasında sergilediği performansla Türkiye 3.’sü olmayı başardı. Ağrı’da gerçekleşen organizasyonda dikkat çeken Yıldırım, Milli Takım kampına davet edilerek başarısını bir adım ileri taşıdı.
Zorlu Mücadele, Önemli Başarıyla Sonuçlandı
Gençler Türkiye Boks Şampiyonası bu yıl Ağrı’da yoğun katılımla düzenlendi. Elazığ’ı temsilen ringe çıkan Yusuf Eren Yıldırım, sakatlığına rağmen turnuvada gösterdiği dirençli performansla öne çıktı. Omuz bölgesindeki sorunlara rağmen mücadeleyi bırakmayan genç sporcu, üst üste aldığı başarılı sonuçlarla Türkiye üçüncülüğüne uzandı.
Yıldırım’ın antrenörü Eyüphan Yıldırım, bu sonucun tesadüf olmadığını belirterek, “Kamp sürecinde oldukça planlı ve disiplinli çalıştık. Sakatlık süreci dikkatle yönetildi ve bu sonuç hem fiziksel hem de mental olarak güçlü bir hazırlığın ürünüdür” ifadelerini kullandı.
Milli Takım Kampına Davet Edildi
Şampiyonadaki başarısı, Yusuf Eren Yıldırım’a yeni bir kapı araladı. Genç sporcu, Türkiye Boks Federasyonu tarafından Milli Takım kampına davet edildi. Bu çağrı, genç sporcunun ulusal başarıdan uluslararası arenaya geçişi açısından önemli bir gelişme olarak değerlendirildi.
Kamp sürecinde göstereceği performans, Yusuf’un gelecekte Avrupa ve dünya şampiyonalarında yer alma ihtimalini doğrudan etkileyecek. Elazığ’dan çıkan bu başarı hikâyesi, genç sporcular için de önemli bir motivasyon kaynağı oldu.
Yerel Destek ve Tebrik Mesajları
Yusuf Eren Yıldırım, elde ettiği derece sonrası Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren’i ziyaret etti. Ziyarette konuşan İl Müdürü Eren, bu başarının hem sporcu hem de şehir adına gurur verici olduğunu ifade etti. Yusuf ise hem müdürlüğe hem de antrenörüne verdikleri destekten ötürü teşekkür etti.
Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Sporcumuzun sergilediği mücadele ve azim, gençlerimiz için örnek teşkil etmektedir. Yusuf Eren Yıldırım’ı ve antrenörümüz Eyüphan Yıldırım’ı kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz” denildi.