Doğu Anadolu Bölgesi’nde düzenlenen Artistik Cimnastik Minikler Yarışması’nda Elazığ rüzgarı esti. 8-9 yaş grubu sporculardan oluşan Elazığ ekibi, takım halinde bölge şampiyonu olurken, bireysel derecelerle de adından söz ettirdi.
Malatya'daki yarışmada Elazığ takımı şampiyonluk kürsüsüne çıktı. Bireysel kategorilerde de 1. 2. ve 3.lük dereceleri Elazığlı minik sporcular aldı.

Malatya’nın ev sahipliği yaptığı Anadolu Yıldızlar Ligi (ANALİG) 1. Etap Doğu Anadolu Bölgesi Artistik Cimnastik Yarışmaları’nda Elazığ, 8-9 yaş minik kızlar kategorisinde tarihi bir başarıya imza attı. Elazığ ekibi, takım halinde bölge şampiyonu olurken, bireysel kategoride de üç sporcusuyla kürsüye çıktı.
Yarışmalar sonucunda Elazığlı Ömür İpek Parlakdemir birinci olurken, İnci Uçar ikinci, Nisa Nil Sarnılıoğlu ve Hayrunisa Yerlikaya ise üçüncülük elde etti. Elazığlı minik sporcuların bu performansı, spor camiasında büyük takdir topladı.
Takım Halinde Zirvede
Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı minik cimnastikçiler, disiplinli hazırlık süreçlerinin karşılığını Malatya’da aldılar. Yarışmanın takım ayağında Doğu Anadolu Bölgesi şampiyonluğunu kazanarak zirveye adlarını yazdırdılar. Takım başarısı, bireysel derecelerle de taçlandı.
Bireysel Başarılarla Tam Not
Şampiyonluk coşkusu sadece takım skoruyla sınırlı kalmadı. Yarışmada bireysel olarak yarışan sporcular da kürsüyü Elazığ’a taşıdı:
- 🥇 Ömür İpek Parlakdemir 1.
- 🥈 İnci Uçar 2.
- 🥉 Nisa Nil Sarnılıoğlu 3.
- 🥉 Hayrunisa Yerlikaya 3.
Bu dereceler, minik sporcuların hem teknik becerisini hem de gelecekteki potansiyellerini ortaya koydu.
Antrenörlere Övgü
Başarının arkasındaki isimler ise antrenörler Yurdagül Yıldırım, Hülya Kartal ve Şeyda Döndü oldu. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yetkilileri, sporcular kadar antrenörleri de tebrik ederek bu başarının disiplinli ve özverili çalışmanın sonucu olduğunu vurguladı.
Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nden Tebrik Mesajı
Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, resmi sosyal medya hesabından paylaştığı mesajla hem sporcuları hem de antrenörleri kutladı:
🎉 Artistik Cimnastik’te Kürsü, Elazığ’ın!
Malatya'da düzenlenen ANALİG 1. Etap Doğu Anadolu Bölgesi Minik Kızlar (8-9 Yaş) Artistik Cimnastik Yarışmasında şehrimizi temsil ederek;
🏆 Takım olarak Bölge Şampiyonu 🥇
👏 Bireysel başarılarda da;
🤸♀️ Ömür İpek Parlakdemir 1. 🥇
🤸♀️ İnci Uçar 2. 🥈
🤸♀️ Nisa Nil Sarnılıoğlu 3. 🥉
🤸♀️ Hayrunisa Yerlikaya 3. 🥉Dereceye giren sporcularımızı ve antrenörlerimiz Yurdagül Yıldırım, Hülya Kartal ve Şeyda Döndü’yü tebrik ediyoruz. 👏