Kadına yönelik şiddetle mücadelede kurumlar arası iş birliğini güçlendirmek amacıyla Elazığ’da teknik kurul toplantısı düzenlendi. Toplantıda mevcut çalışmalar değerlendirilirken, yeni döneme dair stratejik adımlar masaya yatırıldı.
Elazığ Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon İzleme ve Değerlendirme Kurulu Toplantısı öncesinde, kurulda yer alan paydaş kurum temsilcileriyle bir araya geldi. Teknik kurul toplantısında, kadına yönelik şiddetin önlenmesine dair yürütülen faaliyetler değerlendirildi ve kurumlar arası koordinasyonun artırılmasına yönelik planlamalar ele alındı.
Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon İzleme ve Değerlendirme Kurulu Toplantısı öncesi paydaş kurumlarımızın teknik kurul'da yer alan üyeleri ile toplantı gerçekleştirildi. pic.twitter.com/2az4hCF0KB
— ELAZIĞ AİLE VE SOSYAL HİZMETLER İL MÜDÜRLÜĞÜ (@elazigashim) April 24, 2025
Toplantıda, kadına yönelik şiddetle mücadelede erken müdahale mekanizmaları, farkındalık çalışmaları, kadınların hukuki ve psikososyal desteklere erişimi gibi başlıklar öne çıktı. Kurum temsilcileri, süregelen iş birliğinin daha etkin sonuçlar doğurması adına görüş alışverişinde bulundu.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yetkilileri, kadına yönelik şiddetle mücadelenin topyekûn bir mücadele olduğunu vurgulayarak, tüm kurumların ortak sorumlulukla hareket etmesi gerektiğini belirtti.