Elazığ’da, coğrafi işaretli ve yerel gıda ürünlerinin kalitesini artırmak ve bu ürünleri hem ulusal hem de uluslararası pazarlara taşıyabilmek amacıyla kapsamlı bir iş birliği protokolü imzalandı. Protokol töreni, Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu başkanlığında geniş katılımla gerçekleşti.
Yerli üreticiye ulusal ve küresel pazar yolu açılıyor
İmzalanan bu yeni protokol ile Elazığ'da üretilen gıda ürünlerinin üretim süreçlerinden, piyasaya arzına kadar tüm aşamaları kayıt altına alınacak. Ürünler, satış öncesinde test ve analizlerden geçirilerek belirlenen kalite kriterlerine göre değerlendirilecek. Kaliteyi sağlayan ürünler ise, Migros Ticaret AŞ, ZZEF AŞ ve GÜR ATA AŞ gibi firmalar aracılığıyla hem yurt içinde hem de yurt dışında tüketiciyle buluşturulacak.
Protokole kimler katıldı?
Protokol törenine; Elazığ Belediye Başkan Vekili Aydın Kara, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Elazığ TSO Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Baloğulları, Tarım ve Orman İl Müdürü Sadettin Taşkesen, Elazığ Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Fırat Canbay, Elazığ Koyun Keçi Damızlık Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Sezer, Elazığ Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ümit Fırat Turan ve Elazığ Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Çiçek ile birlikte özel sektör temsilcileri de katıldı.

Vali Hatipoğlu: "Üretimde ve pazarlamada standart şart"
Elazığ’ın tarım ve hayvancılıkta büyük bir potansiyele sahip olduğunu vurgulayan Vali Numan Hatipoğlu, şu açıklamalarda bulundu:
“İlimizin ürettiği ürünler sadece Elazığ için değil, ülkemiz ve dünya için de büyük bir değere sahip. Ancak bu ürünlerin pazara ulaşması noktasında bazı sıkıntılar yaşanıyordu. Şimdi bu protokol ile birlikte üretimde standardizasyon, kalite kontrolü ve pazara erişim süreçlerinde ciddi bir dönüşüm başlatıyoruz. Üreticimizin emeği değer kazanacak.”
Hedef: Elazığ ürünlerini dünya pazarına taşımak
Protokol sayesinde, Elazığ’ın başta arıcılık ve hayvancılık olmak üzere birçok alandaki güçlü üretim yapısı, artık kontrollü bir sistemle daha geniş pazarlara ulaşacak. Özellikle yerli üreticinin ürünlerinin elde kalmasının önüne geçilmesi ve sürdürülebilir üretimin sağlanması hedefleniyor.