Haberler23 Elazığ Haberleri Elazığ Valiliği’nden Geçici Barınma Merkezleriyle İlgili Basın Duyurusu

Elazığ Valiliği’nden Geçici Barınma Merkezleriyle İlgili Basın Duyurusu

Bazı basın yayın organlarında çıkan haberler üzerine Elazığ Valiliği, geçici barınma merkezlerine ilişkin resmi bir açıklama yayımladı. Açıklamada, 2020 ve 2023 depremlerinin ardından kurulan merkezlerde hâlâ 275 ailenin yaşadığı ve tahliye sürecinin planlı şekilde sürdüğü belirtildi.

2 Dakika
Okunma Süresi
Haberleri

Elazığ Valiliği, bazı basın yayın organlarında yer alan ve kamuoyunu yanıltma riski taşıyan haberler üzerine bir basın açıklaması yayımladı. Açıklamada, 2020 ve 2023 yıllarında meydana gelen depremler sonrasında kurulan geçici barınma merkezlerinde kalan vatandaşlarla ilgili doğru bilgilendirme yapıldı.

Valilik açıklamasına göre, İl Merkezi ve Sivrice ilçesinde toplam 2 adet geçici barınma merkezi bulunuyor. Bu merkezlerde hâlihazırda 275 ailenin konaklamaya devam ettiği, ailelerin bir kısmının konut sahibi, diğerlerinin ise kiracı veya farklı sosyal statülerde oldukları belirtildi.

Özellikle 2020 yılından bu yana yaklaşık 5 yıldır konteyner kentte kalan 131 aileye, bu süreçte elektrik ve su giderlerinin AFAD tarafından karşılandığı vurgulandı. Ayrıca, Esenkart uygulaması aracılığıyla hem nakdi hem de ayni yardımlar sağlandığı bilgisine yer verildi.

Valilik, geçici barınma merkezlerinin adından da anlaşılacağı üzere kalıcı konutlar olmadığını, hak sahiplerine yönelik konut teslim süreçlerinin tüm deprem illerinde hızla sürdüğünü açıkladı. Elazığ’da da kalıcı konutlarını teslim alan hak sahiplerinin yanı sıra, konteyner kentte kalan ailelerin de planlı ve aşamalı bir şekilde tahliye sürecine dahil edildiği bildirildi.

Elazığ Valiliği'nin açıklamasının sonunda, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla bu açıklamanın yapılmasının zaruri hale geldiği ve sürecin şeffaf bir şekilde yürütüldüğü ifade edildi.

 

Elazığ Valiliği’nden Geçici Barınma Merkezleriyle İlgili Basın Duyurusu
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *