Haberler23 Eğitim AÖF Bahar Dönemi Final Sonuçları Açıklandı! Açık Öğretim Fakültesi Sınav Sonuç Surgulama

AÖF Bahar Dönemi Final Sonuçları Açıklandı! Açık Öğretim Fakültesi Sınav Sonuç Surgulama

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (AÖF) bahar dönemi final sınav sonuçları açıklandı. Binlerce öğrencinin merakla beklediği sonuçlar 3 Haziran itibarıyla erişime açılırken, gözler şimdi 30 Haziran’da başlayacak yaz okulu sürecine çevrildi.

2 Dakika
Okunma Süresi

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (AÖF) bahar dönemi final sınav sonuçları erişime açıldı. Türkiye genelinde yüz binlerce öğrencinin katılım sağladığı sınavların ardından gözler şimdi yaz okulu sürecine çevrildi. AÖF öğrencileri yaz okulu kayıt ve sınav tarihlerini araştırıyor.

AÖF Açık Öğretim Fakültesi Bahar Dönemi Final sonuçları açıklandı!

2024-2025 eğitim öğretim yılı bahar dönemi AÖF final sınavları, 24-25 Mayıs 2025 tarihlerinde dört oturum halinde tamamlandı. Anadolu Üniversitesi, sınav sonuçlarını 3 Haziran 2025 Salı günü adayların erişimine sundu. Öğrenciler sınav notlarını https://aof.anadolu.edu.tr adresindeki öğrenci otomasyonundan öğrenebiliyor.

Sonuçlar ayrıca Anadolu Mobil uygulaması üzerinden ve e-Devlet sistemi aracılığıyla da görüntülenebiliyor.

AÖF yaz okulu ve sınav tarihi

Anadolu Üniversitesi'nin açıkladığı akademik takvime göre, AÖF yaz okulu 30 Haziran 2025'te başlayacak ve 16 Ağustos 2025'e kadar devam edecek. Yaz okulu sınavı ise 16 Ağustos 2025 Cumartesi günü yapılacak.

2025 AÖF Puan Hesaplama ve Not Sistemi Nasıl Çalışıyor?

2024 – 2025 eğitim öğretim yılının aktif olarak devam etmesiyle birlikte, AÖF puan hesaplama ve not hesaplama işlemleri yeniden gündeme geldi. Özellikle sınav sonuçları açıklanmadan önce öğrenciler, alacakları notları önceden tahmin etmek amacıyla hesaplama araçlarına başvuruyor.

Açıköğretim sisteminde öğrenciler her dönem en az dört sınava giriyor: Güz ve Bahar dönemlerinde ara ve dönem sonu sınavları, isteğe bağlı olarak ise yaz okulu sınavı. Bu sınavların ardından derslerden geçme ya da kalma durumu başarı notu ve genel not ortalamasına göre belirleniyor.

AÖF Puan Hesaplama Nasıl Yapılır?

AÖF puan ve not hesaplama sistemi örgün eğitimle benzerlik gösteriyor. Ancak AÖF’te binlerce kişinin katılım sağladığı sınavlar sonucu çan eğrisi sistemi, öğrencilerin lehine olacak şekilde uygulanıyor.

Net Hesaplama: AÖF sınavlarında 4 yanlış 1 doğruyu götürüyor. Doğru ve yanlış sayınıza göre netlerinizi hesaplamanız gerekiyor.

Ders Geçme Notu: Her dersten geçme alt sınırı 35 puan olarak belirlenmiştir. Eğer başarı notunuz 35’in altındaysa o dersten FF alırsınız. CD, DC ve DD gibi notlar ise genel not ortalamanız 2.00'ın üzerindeyse geçerli sayılır.

Genel Not Ortalaması: AÖF’te üst sınıfa geçmek veya ders almak için en az 2.00 ortalama gereklidir.

Puan Hesaplama Örneği:

Ara sınavın %30'u

Dönem sonu sınavının %70’i
alınarak başarı notu hesaplanır.
Örnek: Ara sınavda 60, finalde 50 alan bir öğrencinin başarı notu
60×0.30 + 50×0.70 = 53 olur.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *