• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - elazığ

Gelecek Partisi: Faiz arttırımı ile ekonomi düzelmez

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gelecek Partisi PYK Üyesi Mahir Sayın, iktidarın faiz oranını arttırmasına ilişkin değerlendirmede bulundu.

ANKARA (İGFA) – İktidarın faiz oranını arttırmasına ilişkin değerlendirmede bulunan Gelecek Partisi PYK Üyesi Mahir Sayın, faiz arttırımı ile ekonominin düzelmeyeceğini belirterek, yatırım ve ihracatın şart olduğunu söyledi.

Merkez Bankası’nın faiz oranını 250 baz puan artırarak yüzde 45’e çıkarmasının ardından kararla ilgili açıklama yapan Mahir Sayın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yıllar önce”bu can bu tende oldukça faiz sebep enflasyon neticedir” sözlerini anımsattı.

“Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), geçtiğimiz gün gerçekleştirdiği yılın ilk toplantısında, yüzde 42,5 olan politika faizini 250 baz puan artırarak yüzde 45’e çıkardı” diyen Sayın, “Böylece Türkiye yüzde 45’lik politika faiziyle dünyada bu alanda dördüncü olarak zirveyi zorlamaya başladı. Fakat kim ne derse desin, politika değişsin, faiz yükselsin, verilen sözler tutulmasın, bakanlar değişsin ama  enflasyon böyle düşürülmez. Para politikası ile her gün oynayarak, faiz arttırımına giderek çöken bir ekonomiyi düzeltemezsiniz. Türkiye ekonomisinin düzelmesi için  yatırım, istihdam ve ihracat yapılması gerekiyor. Günü birlik değil bizlere kalıcı çözümler gereklidir. Yoksa bu ideolojide devam edildikçe Türkiye iflasa, vatandaşlar ise açlığa hızla sürüklenecektir” diye konuştu.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Gelecek Partisi: Faiz arttırımı ile ekonomi düzelmez

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberler 23 | Son Dakika Elazığ Haberleri - Elazığ Haber Sitesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!