• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - elazığ

Dolar kuru, serbest piyasada 22 lira seviyesinin üzerinde ilerliyor

Dolar kuru, serbest piyasada 22 lira seviyesinin üzerinde ilerliyor
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

 

Dolar kuru, serbest piyasada 22 lira seviyesinin üzerinde ilerliyor

Dolar TL kuru, Kapalıçarşı‘da ve bankalar arası piyasada 22 seviyesini aşarken resmi dolar kuru 19,57 seviyesinde bulunuyor. Şu dakikalar da yabancı borsalar da dolar kuru 22,32 TL seviyelerine kadar ilerlemiş durumda. 15.00 sıralarında Dolar TL kuru 22.43 TL seviyelerine kadar ilerlemiş iken biraz gerileme oluştu. Kapalıçarşı’da Perşembe günü ise 21 TL seviyelerine kadar alış fiyatı doların aşmış durumda idi.

Cuma gününün gelmesi ile birlikte bu seviyeler 22 TL seviyelerinin üzerine çıkarak 22,34 TL seviyelerine kadar ulaştı. Kapalıçarşı da Euro/TL kuru ise 24,20 TL, İngiliz Sterlini ise 27,70 TL seviyelerine kadar ulaştı. Dolar kuru özel bankalar da daha yüksek rakamlara ulaşmış durumda. Hafta sonu itibari ile arada ki makas farkının açılması bu rakamı daha da arttırıyor. Binance borsasında şu sıralarda Dolar kuru 22,31 TL seviyelerinde seyrediyor.

Dolar haftaya resmi kur ile 19,57 seviyelerinde kapadı. Bu seviyenin Pazartesi ne gibi rakamlara ulaşacağını hep beraber göreceğiz. Seçim sonucunun mutlaka etki edeceği kur yukarı doğru mu ilerleme kat edecek aşağı doğru mu hep beraber göreceğiz.

Dolar kuru, serbest piyasada 22 lira seviyesinin üzerinde ilerliyor

DOLAR NEDEN YÜKSELİYOR?

Birçok etmen ve sebep sunulurken en büyük sebep de sözlü bir talimat sebebi ile döviz satışının yasaklandığını Gelecek Partisi Ekonomi Politikaları Başkanı Kerim Rota, twitter hesabı üzerinden paylaşımda bulundu. Paylaşımında ise, “Bankalara bir TCMB Başkan Yardımcısı’nın “sözlü talimatı” ile Perşembe ve Cuma günü KKM dönüşleri ve bireysel müşteriler dışında kimseye döviz satmamaları söylendi. Bugün firmalar hiçbir şekilde döviz satın alamıyorlar. Bu nedenle bugün ve yarın ithalat ödemesi olan firmalar bu ödemelerini yapamaz hale düşüyorlar. Ülkemizi böylesi itibarsız duruma düşürenlerin sorumluluğunun mutlaka kayda geçirilmesi gerekiyor. Ekonomi yönetimi ve bürokratları yanlış politikalar nedeniyle ortaya çıkan ödemeler dengesi krizini seçim sonrasına ertelemek için artık günü birlik yasaklardan medet umar haldeler.

Dolar kuru, serbest piyasada 22 lira seviyesinin üzerinde ilerliyor

Tek amaçları da seçime kadar iktidar partisine destek vermek. Bu uğurda enflasyonun vatandaşları ezmesi, rezervlerimizin erimesi, gelir ve servet dağılımının daha da bozulması onlar için önemli değil. Muhtemeldir ki 15 Mayıs sabahı iktidar partisi seçimi kaybedince kurların nereye gideceği, ödemeler dengesinin nasıl sağlanacağı da umurlarında olmayacak. Bağlılıkları ve uygulamaları ülkemiz yerine bir siyasi partiye olan bürokratlara hukuk içerisinde yaptıklarının hesabını soracağız.”

Şeklinde ifadelere yer verdi. 15 Mayıs sabahı dolar kuru ve borsa da ani artış ve çıkışlar beklenebilir. Bu nedenle yatırım yapan birçok kişinin bugüne dikkat etmesinde fayda olduğunu düşünüyoruz.

Elazığ haberleri ve Dünya gündemi için haberler23.com sitemizi takip etmeyi unutmayın…

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Dolar kuru, serbest piyasada 22 lira seviyesinin üzerinde ilerliyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberler 23 | Son Dakika Elazığ Haberleri - Elazığ Haber Sitesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!