Bankalarda otomatik ödeme talimatı olanlar dikkat! Cebinizden 500 TL fazla çıkacak zam geldi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bankalardan gelen son dakika haberi doğrultusunda otomatik ödeme talimatlarında düzenleme yapıldığı açıklandı. Vatandaşlar artık günümüzde faturalarını tek tek ödemek yerine banka hesapları üzerinden faturaları için otomatik ödeme talimatı verirken bu hizmet ödemelerinin aksatılmadan yapılmasına ve gecikmemesini sağlıyor.

Otomatik ödeme talimatı vatandaşların hayatını çok daha kolaylaştırırken gelen son dakika haberi doğrultusunda bankalarda otomatik ödeme talimatı olan milyonları yakından ilgilendiren bir duyuru yapıldı. Bankalardan gelen açıklama doğrultusunda bu işleme zam geldiği belirtildi.

OTOMATİK ÖDEME TALİMATI VERENLER DİKKAT!

Bundan önce belirli limitlerdeki faturalarda 2 lira, daha sonrasındakiler için 2,5 lira olarak alınan otomatik ödeme talimatı faizlerinde değişime gidildi. Her bankanın farklı şekilde verdiği faiz oranı, yeni düzenleme ile birlikte yüzde 2.49 ile 4.42 arasına yükseltildi ve ciddi şekilde arttı.

Güncel fatura ödeme durumunda 1000 liranın ödenmesinde BSMW ve KDV hariç olmak üzere 44.2 ile 24.9 lira arasında değişen ödeme yapılması gerekiyor. Vergilerin de eklenmesi ile birlikte bu rakamlar çok daha yükselebiliyor. Elektrik, su, telefon, doğalgaz, internet gibi faturalar otomatik ödeme talimatı ile ödenirken bankalar bu otomatik ödeme talimatı durumunda vatandaşlardan para kesiyor.

ARTIK DAHA FAZLA PARA KESİLECEK!

Bundan önce belirli limitlerdeki faturalarda 2 lira, daha sonrasındakiler için 2,5 lira olarak alınan otomatik ödeme talimatı faizleri değişirken bu ödemeler bankalar arası değişmek durumuyla yüzde 2.49 ile 4.42 arasına yükseltildi

Sizlerde bankanızın otomatik ödeme talimatı durumunda sizlerden ne kadar para kestiğini görebilmek adına hemen mobil uygulama üzerinden kesinti ücretine göz atabilir ya da bankanızın müşteri hizmetlerini arayabilirsiniz. Ödeme sayfasında otomatik ödemeler kısmından otomatik ödeme faiz oranını görebilirsiniz.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bankalarda otomatik ödeme talimatı olanlar dikkat! Cebinizden 500 TL fazla çıkacak zam geldi!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberler 23 | Son Dakika Elazığ Haberleri - Elazığ Haber Sitesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!