Asgari ücretli çalışanlara işaret edildi! Bu ayda zam gelecek! Herkes derin bir ‘oh’ çekecek

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’de asgari ücretli çalışan milyonlarca kişi asgari ücretle ilgili gelişmeleri yakından takip ederken yüksek enflasyon asgari ücrete bir ara zam gelip gelmeyeceğinin de merak edilmesine neden oldu. Asgari ücrete son olarak Ocak ayında zam gelmiş ve güncel asgari ücret 17 bin TL’ye yükselmişti. Yaşanan gelişmelerin ardından SGK uzmanları tarafından yapılan son dakika açıklaması dikkat çekti.

Arama motorları üzerinde ”Asgari ücrete zam gelecek mi?” sorusunun yanıtı araştırılmaya devam edilirken asgari ücrete ara zam ile ilgili sinyal verildi. SGK uzmanlarından gelen açıklama birçok kişinin dikkatini çekerken SGK uzmanları, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın 2024 yılında tek zam yapılacağını açıkladığı asgari ücrete temmuz ayında ara zam uygulanacağını iddia etti.

ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM GELECEK Mİ?

Geçtiğimiz sene asgari ücretle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan asgari ücrete tek zam yapılacağını ve ara zam gelmeyeceğini belirtmişti. Bu açıklamanın ardından peş peşe zam haberleri gelirken asgari ücrete bir ara zammın gerektiği vurgusu birçok asgari ücretli tarafından yapılmaya başlandı.

SGK Uzmanı İsmail Sevinç, Sözcü TV’de yaptığı açıklamada, asgari ücrete temmuzda yüzde zam beklediğini dile getirdi. SGK Uzmanı Sevinç, asgari ücrete temmuz ayında “Yüzde yüz zam geleceğini” düşündüğünü söyledi. Sevinç konuyla ilgili açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

Bu konuya birkaç yerden bakalım. Bir; asgari ücret 17 bin lira, temmuz ayına geldiğimiz zaman yüzde 20-25 enflasyonla girecek, onun da erecek. Bir de şu var yüzde 20-25 6 aylık bir TÜFE olduğu zaman tarihinde hiçbir zaman tek zamla götürülmemiş. İstatistik var ya.

”YÜZDE 100 ZAM BEKLİYORUM” DEDİ!

Asgari ücrete artış demek, devletin kasasına da para girmesi demek. Çünkü prim topluyor. Onu artırmazsa emekliye de standart vereceğini de vermekte zorlanır. Şöyle düşünün siz emekli maaşını yüzde 25 artırıyorsunuz ama asgari ücrete hiçbir şey yapmıyorsunuz. Prim toplayamazsınız. Orada da yüzde 25 yapmazsanız bir anda 300-400 milyardan mahrum kalacaksınız. İster misiniz? Zaten zorlanıyorsunuz. Doğal sonucu olarak, gelir fonksiyonunda var.

Sadece iyileştirme değil bir taraftan işleri yürütmek için de gerekiyor. Bence yüzde yüz. 2 aylık enflasyonun yüzde 10’ları aştığı bir ortamda asgari ücretin temmuza götürmesi bile kolay değil. Emekli maaş artışları devreye gireceği için, normal artışları diyorum, rutin artışlar onun da bir yerden artırıp finanse edecek, edilmesi gerekiyor. Asgari ücret prim artışını kullanılacak. Asgari ücret tek olmaz, olmayacağı belliydi”

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Asgari ücretli çalışanlara işaret edildi! Bu ayda zam gelecek! Herkes derin bir ‘oh’ çekecek

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberler 23 | Son Dakika Elazığ Haberleri - Elazığ Haber Sitesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!