Elazığ'ın da aralarında bulunduğu 25 ilde, kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtıp dolandırıcılık yapan suç örgütüne yönelik büyük bir operasyon gerçekleştirildi. Şanlıurfa merkezli operasyonlarda toplam 84 şüpheli gözaltına alınırken, bunlardan 41’i tutuklandı. 43 kişi hakkında ise adli kontrol kararı verildi.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, operasyonların Şanlıurfa ve Akçakale Cumhuriyet Başsavcılıkları ile Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı koordinasyonunda yürütüldüğünü belirtti. Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’nün çalışmalarıyla 116 vatandaşın dolandırıldığının tespit edildiği aktarıldı.
Kamu Görevlisi Gibi Davranıp 116 Kişiyi Dolandırdılar
Şüphelilerin, 25 farklı ilde vatandaşlara kendilerini kamu görevlisi olarak tanıttıkları ve çeşitli vaatlerle dolandırıcılık yaptıkları ortaya çıktı. Operasyonun yapıldığı iller arasında Elazığ’ın yanı sıra; Şanlıurfa, Hatay, Balıkesir, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Edirne, Bursa, Bilecik, Çanakkale, İzmir, Isparta, Manisa, Mersin, Adana, Batman, Diyarbakır, Hakkari, Van, Ankara, Kırıkkale, Erzurum, Mardin ve Gaziantep de yer aldı.
Polis ekipleri, uzun süredir teknik ve fiziki takip yürütüyordu. Suç örgütünün, dolandırıcılık eylemlerini planlı şekilde ve birbirinden bağımsız illerde organize ettiği, mağdurların büyük maddi kayıplar yaşadığı bildirildi.
Yerlikaya'dan Tebrik: "Mücadelemiz Kararlılıkla Sürecek"
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonları yürüten emniyet birimlerine teşekkür ederek şu ifadeleri kullandı:
“Şanlıurfa ve Akçakale Cumhuriyet Başsavcılıklarımızı, Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığımızı ve kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Güvenlik güçlerimizle birlikte, vatandaşlarımızı dolandıran suç şebekelerine karşı mücadelemize kararlılıkla devam edeceğiz.”
Vatandaşların bu tür dolandırıcılık girişimlerine karşı dikkatli olması, kendisini kamu görevlisi gibi tanıtan kişilere karşı temkinli yaklaşması gerektiği vurgulandı.