ABD’den Ukrayna’ya Yapılan 300 Milyon Dolarlık Askeri Yardım!

ABD'den Ukrayna'ya Yapılan 300 Milyon Dolarlık Askeri Yardım!
ABD'den Ukrayna'ya Yapılan 300 Milyon Dolarlık Askeri Yardım!
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Başkanı Joe Biden yönetimi, Ukrayna’ya yapılacak olan 300 milyon dolarlık yeni askeri yardımı duyurdu. ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, yaptığı açıklamada, bu yardımın ABD Savunma Bakanlığı’nın sözleşmelerinden elde edilen beklenmedik maliyet tasarruflarından kaynaklanacağını belirtti.

HIMARS Mermileri ve Mühimmat ile Güçlendirilecek

Sullivan, açıklamasında, 300 milyon dolarlık yeni askeri yardımın Yüksek Performanslı Topçu Roket Sistemi (HIMARS) mermileri ve mühimmat için kullanılacağını açıkladı. Bu yardımın, Ukrayna’nın savunma kabiliyetini artırmak ve savaş alanındaki ihtiyaçlarını karşılamak adına büyük önem taşıdığı belirtildi.

Ancak Sadece Kısa Bir Süre İçin

Ulusal Güvenlik Danışmanı, “Bu mühimmatlar Ukrayna’nın silahlarının bir süre daha ateşlenmesini sağlayacak, ancak sadece kısa bir süre için” ifadelerini kullanarak, yardımın acil bir durumu hafifleteceğini, ancak uzun vadeli çözüm olmadığını vurguladı.

Sürdürülebilir Bir Çözüm Değil

Sullivan, “Bu paket Ukrayna’nın savaş alanı ihtiyaçlarını karşılamak için yeterli değil ve Ukrayna’nın mühimmatının tükenmesini engellemeyecek” diyerek, ABD’nin sunduğu yardımın sürdürülebilir bir çözüm olmadığını belirtti.

Biden Yönetimi Ek Yardım İçin Kongre Onayını Bekliyor

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder ise yaptığı açıklamada, maliyet tasarrufları yoluyla yapılan bu yardımın muhtemelen tek seferlik olduğunu ve Biden yönetiminin Ukrayna’ya ek destek için istediği 60 milyar dolarlık yardım bütçesinin henüz Kongre’den geçmediğini belirtti.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
ABD’den Ukrayna’ya Yapılan 300 Milyon Dolarlık Askeri Yardım!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberler 23 | Son Dakika Elazığ Haberleri - Elazığ Haber Sitesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!